Az orosz k�l�gyminiszter-helyettes a jelek szerint nem figyel eln�ke szavaira, �s Medvegyev Telegram-csatorn�j�ra sem iratkozott m�g fel

Oroszország senkit sem fenyeget atomfegyverrel – jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes pénteken a kubai rakétaválság 60. évfordulója alkalmából a moszkvai Diplomáciai Akadémián rendezett nemzetközi tudományos konferencia résztvevőihez intézett videoüzenetében.

A diplomata szerint Moszkva valójában az ukrajnai "különleges hadműveletbe" való nyugati beavatkozással járó veszélyre figyelmeztetett.

Rjabkov arra hívta fel Washingtont, hogy kerülje el azt olyan helyzet kialakulását, amely katonai összecsapáshoz vezethet Oroszország és az Egyesült Államok között.

"Észrevettük, milyen fájdalmasan reagált Washington Vlagyimir Putyin (orosz elnök) azon utasítására, amellyel különleges ügyeleti rendbe helyezte az orosz elrettentő erőket. Tisztázzuk, hogy senkit sem fenyegetünk a nukleáris fegyverekkel, a használatuk kritériumait a katonai doktrína írja le, és Oroszországnak a 2020. június 2-án elfogadott, a nukleáris elrettentés terén folytatott állami politikájának alapelvei konkretizálják" – mondta Rjabkov.

A miniszterhelyettes azt hangoztatta, hogy az Egyesült Államokkal és a NATO-szövetséges országokkal való nyílt összeütközés nem áll a Kreml érdekében. Ettől függetlenül Joe Biden amerikai elnök kormányának meg kell értenie a következményeit az ukrajnai konfliktus eszkalálódásának.

Hírdetés

(MTI)

Korábban írtuk:

Putyin bejelentette: részleges mozgósítás lesz – a nukleáris fenyegetés sem maradt el

Podoljak szerint eljött a halál ideje, Medvegyev szerint eljöhet a nukleáris fegyvereké is

Medvegyev: nem kötelességünk megvárni, hogy más állam vessen be elsőként atomot

Medvegyev: ha Amerika elérné pusztító céljait, "a világ disztópikus válsága hatalmas nukleáris robbanással érne véget"


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »