Az orosz és a szíriai harci gépek felfüggesztették az aleppói légitámadásokat

Az orosz és a szíriai harci gépek közép-európai idő szerint kedden reggel kilenc órakor felfüggesztették az aleppói légitámadásokat – jelentette be az orosz védelmi miniszter Moszkvában.

A támadásokat azért függesztették fel, hogy előkészíthessék a humanitárius folyosók október 20-i megnyitását, amelyeken a civil lakosok biztonságosan elhagyhatják a várost, és felkészülhessenek a betegek és sebesültek evakuálására – mondta Szergej Sojgu.

Az orosz légierő és a szíriai hadsereg csütörtökön reggel nyolc és délután négy óra között “humanitárius szünetet” tart, hogy az ellenzéki fegyveresek és a civilek biztonságosan elhagyhassák Aleppót, és átjuthassanak a lázadók kezén lévő, szomszédos Idlíb tartományba – közölte már korábban Moszkva.

Sojgu felszólította azokat az országokat, amelyeknek befolyásuk van a felkelőkre, hogy beszéljék rá őket a város elhagyására. A “humanitárius szünet” kezdetére a szíriai egységeket visszavonják annyira, hogy a fegyveresek két folyosón át akadálytalanul elhagyhassák a várost.

A miniszter egyúttal azt is bejelentette, hogy orosz katonai szakértők érkeztek Genfbe, ahol szerdától több ország képviselői megbeszéléseket kezdenek arról, hogyan lehetne a mérsékelt ellenzék fegyvereseit elkülöníteni a terroristáktól, és kivonni őket Aleppóból.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Az uniós külügyminiszterek elítélték az orosz és szíriai kormányerők aleppói bombázásátAleppóba nem vihet segélyszállítmányt az ENSZAszad: a Szíriában zajló polgárháború Oroszország és a Nyugat konfliktusává váltRovatok: KülföldTelepülés: SzíriaCímkék: Aleppó, légicsapás, oroszok Szíriában, szíriai hadsereg, Szíria, Oroszország, szíriai helyzet, szíriai konfliktus, szíriai polgárháború, külföldForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »