Az orosz Állami Duma elnöke felszólította a képviselőket, hogy jelentkezzenek az ukrajnai háborúba

Az orosz Állami Duma elnöke felszólította a képviselőket, hogy jelentkezzenek az ukrajnai háborúba

Az oroszországi részleges mozgósítás elrendelése után csütörtökön Vjacseszlav Vologyin, az orosz Állami Duma elnöke felszólította a parlament alsóházának képviselőit, hogy jelentkezzenek az ukrajnai háborúba.

  „A részleges mozgósítás feltételeit teljesítőknek egy különleges katonai műveletben való részvétellel kell segíteniük. A képviselőknek nincs semmilyen védelmük“

– írta Vologyin a Telegram platformon.

Hírdetés

Kiemelte ugyanakkor, hogy a megszállt kelet-ukrajnai Donbasz térségében már több parlamenti képviselőt is bevetettek. Elmondása szerint csak harci gyakorlattal és speciális kiképzéssel rendelkező tartalékosokat hívnak be.

Vologyin, Vlagyimir Putyin elnök közeli szövetségese azt is elismerte, hogy „olyan problémák merülnek fel, amelyek aggasztják a polgárokat”. Az orosz városokban tüntettek a mozgósítás ellen, és arról számoltak be, hogy orosz fiatalok tömegesen hagyták el az országot – emlékeztet a DPA.

Az Állami Duma elnöke azt is kijelentette, hogy az orosz csapatok az Észak-atlanti Szövetség erői ellen is harcolnak Ukrajnában. „Ukrajnában NATO-oktatók, NATO-országokból érkezett zsoldosok, technológiák, valamint NATO-s fegyverek és lőszerek vannak“ – írta.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »