Az Origo kitakarta a megafonos Deák Dániel arcát és nevét, hogy úgy tűnjön, mindenki Karácsonyt szidja

Az Origo kitakarta a megafonos Deák Dániel arcát és nevét, hogy úgy tűnjön, mindenki Karácsonyt szidja

Megszokhattuk már, hogy a hiteles, objektív tájékoztatás olyan távol áll a nettó pártlapként működő Origotól, mint Németh Szilárdtól egy paleodiéta, vagy Novák Katalintól a szingli-életérzés, és azt is értjük, hogy az ott dolgozóknak folyton a csőre töltött ravaszon van a kezük, amibe minden nap más és más “töltényeket” kapnak felülről, mégis, olykor azért meglepődünk, hogyan találják ki abban a szerkesztőségben a sokszor megmosolyogtatóan bárgyú, színvonaltalan lejáratóanyagokat.

A szegény (magyar) ember Fox News-a most éppen a hétvégi, pazar eredménnyel zárult Magyarország-Franciaország Eb-meccs utáni Karácsony Gergely Facebook-posztja alatt megjelenő kommentekkel trükközött, pontosabban csak eggyel. Történt ugyanis, hogy a főpolgármester egy rövid, tökéletesen korrekt bejegyzésben dicsérte a magyar válogatott teljesítményét, azt írta,

“Ilyen az, amikor a túlerőt felülírja a hit, a szív és az akarat. Szép volt, fiúk!”

Erről a posztról van szó:

Ahogyan az lenni szokott, a kommentmezőbe menetrendszerűen szinte azonnal megérkeztek a kormánypárti politiusok és a virtuális tér uralására a Megafon által kiképzett Fidesz-csinovnyikok* (*jobboldali véleményvezérek, influenszerek), hogy jól odamondogassanak.

Kép: Karácsony Gergely Facebook oldala

Hírdetés

Ebben önmagában még semmi meglepő nincsen, a Media1 azonban kiszúrta, hogy

az Origo “valamiért” szükségét érezte annak, hogy a Megafon egyik támogatottjának, Deák Dániel hozzászólását megszerkesztve egy “átlagember” véleményének állítsa be a XXI. Század Intézet elemzőjének mondatát. A propagandalap egyszerűen kipixelezte Deák profilképét és a nevét.

Ennek megfelelően a Karácsony Gergelyt gyalázó, konkrétan a posztja alatti negatív kommentekről íródott cikkükben már így mutatták be Deák Dániel hozzászólását:

Kép: Origo

A fideszes infuenszer-keltetőként funkcionáló Megafonnal egyébként két nagycikkben is foglalkoztunk. Ebben bemutattuk, mi is az a Megafon Központ:

Ebben az írásunkban pedig annak mentünk utána, miért van az, hogy a Filep Dávidból kreált “A kopasz oszt” nevezetű oldal heti egymilliós hirdetési költéssel is alig érdekel valakit:


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »