Az Orbán-cimbora Berlusconi pártja is beállt a sáskasimogatók táborába

Három olasz ellenzéki képviselő vasárnap feljutott a Sea Watch német nem kormányzati szervezet (NGO) Szicília partjainál veszteglő hajójára, és a fedélzeten tartózkodó 47 migráns azonnali partra engedését követelte Matteo Salvini belügyminisztertől, aki erre ismételten nemet mondott.

Matteo Salvini úgy kommentálta a képviselők akcióját: sajnálja, hogy az olasz parlament tagjai nem tartják tiszteletben a törvényt, és pártolják az illegális bevándorlást.

Riccardo Magi, a baloldali Europa+, Nicola Frantoianni, az Olasz Baloldal (SI) és Stefania Prestigiacomo, a "jobbközép" Hajrá Olaszország (FI) képviselője bérelt motorcsónakkal jutott el a Sea Watch 3 nevű hajóra, amely pénteken kapott engedélyt az olasz hatóságoktól, hogy lehorgonyozzon Szicília partjaitól kevesebb mint két mérföldnyire. A hajó azonban nem köthet ki olaszországi kikötőben.

Hírdetés

A három képviselő a hajóról küldött videófelvételeken a migránsok azonnali partra engedését sürgette, hangsúlyozva, hogy a csoport tagjai "kínzást szenvedtek" el líbiai táborokban.

Korábban a hajóhoz legközelebbi város, Siracusa polgármestere, Francesco Italia bejelentette, hogy városa kész befogadni a menedékkérőket. Partra engedésüket szorgalmazta számos nemzetközi humanitárius szervezet és NGO is.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »