Az operatív törzs keddi tájékoztatója – percről percre

Az operatív törzs keddi tájékoztatója – percről percre

Nyolc újabb halálos áldozatot szedett Magyarországon keddre virradóra a koronavírus, az operatív törzs pedig a heti munkarendről átállt a napira, a szombatit és a hétfőit követően pedig kedden is megtartja online sajtótájékoztatóját.

Nem apad a napi új fertőzöttszám (633), de a koronavírus-fertőzés miatt elhunytak sincsenek kevesen keddre virradóra sem (8), így az operatív törzs a szombati őszi újrakezdés utáni hétfői folytatást követően kedden is online sajtótájékoztatóval állt a nyilvánosság elé.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a napi adatokat ismertetve hangsúlyozta, a legfiatalabb elhunyt 51 éves volt, a legidősebb 94, mindegyik halott esetében fennállt korábbi krónikus betegség, jellemzően szív-, érrendszeri.

Külön kiemelte, hogy

egy nap alatt 467-tel nőtt az aktív fertőzöttek száma,

de továbbra sem mindenki nevezhető orvosilag betegnek az, aki koronavírusos.

Hírdetés

A legtöbb aktív fertőzött közben kifejezetten fiatal.

“Sokkal több helyen kell viselni a maszkot a vírus terjedésének megakadályozása érdekében” – nyomatékosította.

Mint mondta még, a háziorvos akit gyanúsnak vél, annak esetében kérheti a PCR-vizsgálatot, ezzel kapcsolatban egy dolog változott most hétfőn, hogy 10 napra csökkent a hatósági házi karantén időtartama.

Felhívta még a nyilvánosság figyelmét arra, hogy az eljárásrendet az egészségügyi dolgozók számára készítették, ők pedig pontosan értik, mit kell tenniük.

Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese a tájékoztatón elmondta,

Cikkünk frissül.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »