Az online ügyintézést javasolják (Orbaiszék)

Az online ügyintézést javasolják (Orbaiszék)

Zökkenőmentes a kovásznai polgármesteri hivatal és alárendelt intézményeinek működése. Tegnap több helyszínt is felkerestünk, sehol nem volt sor, elégedetlen polgárokkal sem találkoztunk. Barátoson is szigorúan betartják az előírásokat, Zágonban viszont vannak gondok: átmeneti megoldásként az őröket vonták be az ügyfélfogadásba.

Kovásznán szigorúan betartják a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos egészségbiztonsági előírásokat, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy zavartalan legyen a munkamenet, az ügyintézés, az ügyfélfogadás – mondta el érdeklődésünkre Gyerő József, a fürdőváros polgármestere. Kovászna szerencsés helyzetben van, a városháza különböző alegységei más-más helyszínen működnek, így nem kellett órarend-változtatást eszközölniük, délelőtti, délutáni programot bevezetniük. A tűzoltóság, a gazdasági igazgatóság, az adminisztráció, a szociális iroda, a városi művelődési ház mind más ingatlanban székel, sehol nincs több a megengedett ötven személynél, sőt, annál jóval kevesebben dolgoznak egyik vagy másik alárendelt intézményben – számolt be a városvezető.

Gyerő József az online ügyintézés lehetőségére hívta fel a figyelmet. Így fizethetők például az adók, ezért nem kell a városi pénzügyi irodához menniük a polgároknak. A ghiseul.ro honlapon lehet bejelentkezni (megtalálható a város weboldalán is), majd itt lehet intézni az adók, illetékek, büntetések, egyebek fizetését – hangsúlyozta a polgármester.

Hírdetés

A különböző igazolások is igényelhetők így. A kérvényező e-mailben írhatja meg, milyen iratra van szüksége, ezt majd kiküldik lakcímére. A hivatalos válaszadást harminc napon belül kell megtenniük, de igyekeznek, hogy ennél sokkal hamarabb, rövid időn belül teljesítsék a polgárok kérését – hangsúlyozta Gyerő József.

Barátoson a polgármesteri hivatal ajtaján méretes tájékoztató mutatja, milyen követelmények betartása mellett, és hogyan vehetők igénybe a községháza szolgáltatásai. Tánczos Szabolcs polgármester érdeklődésünkre elmondta: betartanak minden, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos előírást. A hivatalba csak zöld igazolvány birtokában lehet belépni, egyszerre egy ügyfél lehet benn, szigorúan maszkviselés mellett. Akinek nincs halaszthatatlan dolga, ha nem égetően muszáj, az lehetőleg ne keresse fel a hivatalt – intett Tánczos. Elmondta, lehetőség van online ügyintézésre is, akár igazolások is kérhetők ezen az úton. Abban az esetben, ha halaszthatatlan az igazolás kézbesítése, akár ki is viszik a kérvényező címére a községben – fűzte hozzá a köz­ségvezető.

Zágonban gondokat okoznak a szigorítások. Mivel nincs online fizetési lehetőség, a polgárok nem tudnak befizetni a község kasszájába, de az igazolások kiadása sem zökkenőmentes – mondta el érdeklődésünkre Kiss Gusztáv polgármester. Megoldásként az őröket vonták be az ügyfélfogadásba. A bejáratnál felveszik a polgárok igényeit, továbbítják az illetékes irodához, majd onnan kiviszik a választ, iratot. A mezőgazdasági és szociális irodák külön bejárattal rendelkeznek, de itt is az őr közbenjárásával zajlik az ügyfélfogadás – tudtuk meg a községvezetőtől.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »