Az online térben mutatják be a Pénzügyek a gyakorlatban munkáltató tankönyvet

Az online térben mutatják be a Pénzügyek a gyakorlatban munkáltató tankönyvet

A szlovák oktatásügyi minisztérium az ABCedu kiadóval karöltve magyar nyelvű webináriumon keresztül mutatja be a Pénzügyek a gyakorlatban című munkáltató tankönyvet. A december 9-ei ingyenes online alkalomra a felvidéki magyar tanintézmények tanárainak a jelentkezését várják.

A webinárium fő témái a tanulók pénzügyi felelőssége, a tanárok ismereteinek bővítése a pénzügyi ismeretek terén – olvasható a közleményben.

„Bár szakmai képesítés nélkül is rendelkezünk bizonyos fokú pénzügyi ismeretekkel, a pedagógusokat mindenféle külső tényezők befolyásolják abban, hogy egyszerű megközelítést adjanak a diákoknak a pénzügyi világról. Ez a szeminárium betekintést enged a pénzügyi témák iskolai környezetben történő gyakorlati alkalmazásába” – fogalmaz a közlemény.

– tájékoztatta a Felvidék.má-t Gajdács Mónika, az oktatási minisztérium kisebbségi oktatásért és nevelésért felelős főigazgatóságának főigazgatója.

Mint hozzátette, a napokban megjelent tankönyv a kilencedikesek, illetve a középiskolások pénzügyi ismereteinek bővítését szolgálja.

Hírdetés

A webinárium alapvető témái között szerepel a munkabér, a bevételek és a kötelező járulékok; bevezetés az adórendszer világába; a banki számlanyitás lehetőségei; kvízkérdések, az ösztönzés lehetőségei és feladatsorok alkalmazása a tanórákon; a spórolás lehetőségei;  a pénzügyi ismeretek oktatásának gyakorlati lehetőségei.

Mint Gajdács Mónika megjegyezte: a szaktárcánál nagyon kevés a tanároknak szóló magyar nyelvű webinárium. A csütörtöki online esemény e tekintetben is hiánypótló alkalom lesz.

A december 9-én, csütörtökön 16 órai kezdettel megrendezett webináriumra az alábbi linken keresztül ingyenesen lehet jelentkezni.

A tankönyvvel kapcsolatban a főigazgató kifejtette: az ABCedu könyvkiadóval való megegyezés alapján a magyar nyelvű tankönyv ugyanannyiba fog kerülni, mint a szlovák eredeti verzió. A segédkönyv fordítása és lektorálása a szaktárca forrásaiból valósult meg.

Az oktatási minisztérium a napokban elbírálja a Pénzügyek a gyakorlatban második részét. Várhatóan egy hónap múlva már meg is rendelhetik a felvidéki magyar tanintézmények a munkáltató tankönyvet.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »