Az önkormányzati választások eredményeire összpontosít a Kürtös

Az önkormányzati választások eredményeire összpontosít a Kürtös

Megjelent a Csemadok Nagykürtösi Területi Választmánya közéleti-társadalmi havilapjának novemberi száma. A tartalomból:

A legújabb lapszám az alig egy hónapja lezajlott összevont megyei és önkormányzati választásokra összpontosít. Több cikk is foglalkozik a témával.

Alaposan körbejárják a Nagykürtösi járás magyarok lakta településeinek eredményeit. Hrubík Béla egy kis régió nagy sikerének nevezi jegyzetében az elért eredményeket. Külön cikkben mutatják be a járás új polgármestereit. Köztük sok a tettrekész fiatal faluvezető. Beszámolnak a legekről is, így megtudhatjuk, kik állnak legrégebben a települések élén, avagy kik szerezték meg a legtöbb szavazatot.

A havilap természetesen ugyancsak közli a települések eseményeinek összefoglalóját. Ipolyszécsénykén idősek napját tartottak, Ipolykeszin a szépkorúakat köszöntötték, ahogy  Ipolybalogon és Ipolynagyfalun is.

Hírdetés

Gondolatokat fogalmaztak meg a magyar nyelv napja alkalmából, ahogy az október 23-ai forradalomra is több cikkben emlékeznek.

Folytatódik a környékről származó tehetségek bemutatása, a novemberi lapszámban  Csáky Mátyás mozgóképkészítőről közölnek ismertetőt.

Irodalmi – zenés teadélutánt tartottak Szklabonyán. Recenzió olvasható az ipolynyéki Mics Károly Színjátszó Csoport legújabban bemutatott darabjáról. Felújították az inámi rendezvénysátort.

A novemberi lapszámból sem hiányozhat Balga Zoltán atya rovata, ahogy a könyv- és eseményajánló és a kertészkedési kisokos sem.

(PP/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »