Az OMV is megerősítette: nem zárnak be magyarországi kutak

Az OMV is megerősítette: nem zárnak be magyarországi kutak

Az OMV is megerősítette: nem zárnak be magyarországi kutak

Az OMV Nagykőrösi úti töltőállomása Budapesten. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Az osztrák OMV schwechati finomítóját az üzem leállásával járó rendszeres karbantartása után nem tudják időben újraindítani – írtuk a Világgazdaság péntek esti cikke nyomán. Ez ellátási zavarokat vetített előre, és azt, hogy akár be is zárhatnak az osztrák vállalat magyarországi benzinkútjai.

A Technológiai és Ipari Minisztérium tegnap azonban közleményt adott ki, amelyben hangsúlyozták, hogy a sajtóban megjelent hírekkel szemben a schwechati olajfinomító tervezettnél hosszabb leállása ellenére biztosított Magyarország üzemanyag-ellátása. Magyarországon nincsen ellátási probléma, a hazai üzemanyag-termelés és a készletek elegendőek arra, hogy kiszolgálják a lakosság igényeit.

Ezt este az osztrák fél is megerősítette. A Der Standard cikke szerint Ausztria üzemanyag-tartalékainak egy részét megnyitják, hogy ne legyen fennakadás. Ugyanakkor a tartalékot csak arra lehet felhasználni, hogy a schwechati finomító leállása miatt kieső üzemanyagot ebből pótolják. A cikk szerint az osztrák tartalék Ausztria átlagfogyasztását kilencven napig tudja helyettesíteni.

Hírdetés

Az ügyben Karl Nehammer osztrák kancellár is megszólalt, aki szerint senkinek nem kell aggódnia, hiszen pontosan ilyen esetekre áll rendelkezésre az üzemanyagtartalék. Közben az OMV is megerősítette, hogy nem lesz üzemanyaghiány Magyarországon sem.

 

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »