Az Omega is fellép Kézdivásárhelyen

Az Omega is fellép Kézdivásárhelyen

A legendás Omega együttes zárja az augusztus 25–28. között szervezendő kézdivásárhelyi Őszi Sokadalmat. A céhes város ünnepe megtartja az értékszüret mottót, többek közt kézművesek és hagyományos termelők vására, esténként pedig koncertek várják a közönséget. 

oszisoka_b

Fellép Keresztes Ildikó a zenekarával, Ganxsta Zolee és a Kartel, valamint Homonyik Sándor, a magyarországi zenészeken kívül helyi zenekarok is koncerteznek. „A négy éve megálmodott programpolitikán nem változtattunk, a központban marad a több mint 130 kézművest és hagyományos termelőt felvonultató vásár. A gyermekváros marad a központban, a Pityókafesztivált idén is a Molnár Józsiás parkban tartják, a Borudvarban egész hétvégén szüret, népzene, néptánc várja a résztvevőket” – fogalmazott Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere. Hozzátette, az Őszi Sokadalom zárókoncertje, az Omega együttes fellépése a 25 éves New Fashion Rt. és a Zarah Moden Kft. készruhagyár ajándéka. Az idei eseményt is tűzijátékkal zárják a céhes városban.

Az Őszi Sokadalom nyitónapján, augusztus 25-én, csütörtökön a Vigadó Művelődési Ház és a Városi Színház is újra kinyitja kapuit, az évadnyitó előadást ezen a napon tartják. A gyermekváros megszervezését a Kovászna megyei Caritas vállalta, az esti bulikat pedig az Urbanizé csapata szervezi, míg az ifiprogramokat a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet. Az utcazenei rendezvények keretében változatos programmal készülnek a szervzők, a kézműveseket a Barabás Zsombor Háromszéki Népművészeti Egyesület képviselői, azaz László Károly és Veres Ferenc toborozzák. A hagyományos vásárt a polgármesteri hivatal szervezi. 


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »