Az olaszországi muszlimok a poligámia elfogadását akarják

Olaszországban élő muszlimok úgy tűnik vérszemet kaptak és azzal álltak elő, hogy az ország fogadja el a poligámiát. Ha mindez nem lenne elég az indokuk erre elég hajmeresztő, ugyanis ez szerintük olyan alapvető jog, mint a melegházasság. Olaszországban egy törvény alapján nemrég elfogadták a melegházasságot, de a melegek továbbra sem fogadhatnak örökbe gyereket.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Egy nagy tudású olaszországi muszlim a következő képpen foglalta össze kérésüket: “A poligámiának (többnejűség) ugyanolyan alapvető jognak kellene lennie, mint a melegházasság” Nem lenne semmi akadálya, hogy Olaszország elfogadja a poligámiát, ha abba a házasulandó felek is belegyeznek.”– közölte Hamza Piccardo, az Iszlám Közösségek és Szervezetek Uniója (UCOII) vezetője Facebook posztjában.

A muszlim vezető részletesen ki is fejtette miért gondolja mindezt. Szerinte ez ugyanolyan jog, mint a melegházasság. – írja az RT.

Ha már jogokról beszélünk, akkor mindenkinek joga van a többnejűséghez. A muszlimok nem értenek egyet a melegházassággal, mégis elfogják, hogy a rendszer ezt megengedi.”- indokolta meg véleményét Piccardo.

A muszlim vezető szavai óriási botrányt váltottak ki a többségében katolikus lakosságú Olaszországban .

A nők jogaiért folytatott több évszázados harcot nem lehet csakúgy a szőnyeg alá söpörni.” – jelentette ki a kormányzó Demokrata Párt vezetője, Debora Serracchiani. Szerinte ugyanis az, hogy valakinek több felesége legyen, még nem sorolható az alapvető jogokhoz.

Ezzel szemben a jobboldali ellenzéki Északi Liga EP-politikusa, Paolo Grimoldi ra következőket mondta: “Ez az a mérsékelt iszlám, amellyel az olasz kormány párbeszédet kíván folytatni.”

Milánó polgármestere, Giuseppe Sala is megszólalt, szerinte Piccardó őrültségeket mondott. A közte és Piccardo közötti, baráti kapcsolatról pedig a véleménye: “nemcsak, hogy nem vagyunk közeli ismerősök, de szerintem a kijelentései sokat ártanak az iszlám világnak.”

A muszlim vezető a vitát a közösségi oldalán vitte tovább. Eszerint ez a jogi ötlet akkora gyalázkodást szült, amely inkább már groteszknek számít. Újra leírta, hogy szerinte a többnejűség alapjog, mert biztosítaná a törvény előtti egyenlőséget.

“Ne becsüljék le a poligámia demográfiai hatását, amely visszafordíthatná a népességfogyást és ezáltal kevesebb külföldit kellene alkalmazni itthon.” – érvelt Piccardo.

Az olasz parlament májusban fogadta el a törvényt, amely engedi az egyneműek házasságát. A katolikus egyház erőteljesen tiltakozott a hatályba lépés ellen.

A törvény alapján az azonos nemű párok több olyan jogot is megkaptak, mint ami a házasoknak jár, gyereket azonban nem fogadhatnak örökbe.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »