Az olaszoknak elegük van az EU pénzügyi megszorításából

Az olaszoknak elegük van az EU pénzügyi megszorításából

Az olaszoknak elegük van az Európai Unió pénzügyi megszorító intézkedéseiből – mondta Szomráky Béla szakértő az M1 közszolgálati csatornán hétfőn.

Szomráky Béla a római kormány és az EU költségvetési vitájával kapcsolatban azt mondta: az olaszok úgy látják, hogy az EU szigorú monetáris szabályai a németeknek és kissé a franciáknak kedveznek, Olaszország azonban ezek betartásával soha nem jutna ki az adósságcsapdából, mivel ez a szigor nem segíti sem a fogyasztást, sem a termelést.

Hírdetés

Az olaszok nem kérnek abból, hogy külföldről, különösen Németországból mondják meg nekik, mit csináljanak– jegyezte meg.

Az új olasz kormány az előző kabinet által ígért 0,8 százalékról 2,4 százalékra emelte a jövő évi költségvetés tervezetében a hiányt a választási kampányban megfogalmazott jóléti programjára hivatkozva. Az EU azonban a napokban a tervezet néhány héten belüli módosítását kérte, ezt azonban az olasz kormány visszautasította. Olaszország államadóssága meghaladja az ország GDP-jének 131 százalékát, aránya a második legmagasabb az EU-ban.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »