Az olasz és francia muszlim közösségek szolidaritásukat fejezték ki a vasárnapi szentmiséken

Az olasz és francia muszlim közösségek szolidaritásukat fejezték ki a vasárnapi szentmiséken

Az olaszországi katolikus templomokban vasárnap tartandó miséken az olaszországi Iszlám Vallási Közösségek (Coreis) küldöttei is részt vesznek a franciaországi Rouenben történt terrorista merénylet elítélésére, valamint a meggyilkolt katolikus pap és a többi áldozat emlékére.


A tisztelet és gyász virágai St-Étienne-du-Rouvray-ben

A vasárnapi déli misék előtt Róma, Milánó, Genova, Ventimiglia, Siena, Palermo és számos más olaszországi város templomában a Coreis küldöttei részvétüket és szolidaritásukat fejezik ki a misét bemutató püspöknek vagy plébánosnak. A Coreis küldöttei a miséken is részt vesznek.

A Coreis által közreadott üzenet hangsúlyozza, hogy a jelenlegi „drámai időszakban” az olaszországi iszlám közösségek „alapvetőnek” tartják a keresztény imahelyek és az itt összegyűlő hívők iránti tisztelet kifejezését. Omar Camilletti, a római mecsetben működő iszlám kulturális központ vezetője a Vatikáni Rádiónak hangsúlyozta, hogy a jelképes gesztus a két vallás közötti kölcsönös elismerést szolgálja.


Muszlimok is részt vettek a szentmisén Rouenben

A kezdeményezést a franciaországi iszlám tudományos intézet (Ihei) indította a vasárnapi miséken való részvételre történő felhívással.

Vasárnap Rouen székesegyházában mutattak be szentmisét Jacques Hamel emlékére, melyen a franciországi iszlám közösségek tagjai is részt vettek.


Szentmise Hamel atya tiszteletére a roueni székesegyházban

Forrás: MTI

Fotó: Catholic Herald

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »