Az OĽANO nem okoskodik, hanem dolgozik

Nem a Hlas-SD véleményén fog múlni, hogyan birkózik meg az OĽANO a kormányválsággal – reagált a kormánypárt arra a felszólításra, hogy Eduard Heger (OĽANO) kormányfő kérjen bizalmi szavazást a parlamentben a kormánya számára.

Hogy hogyan oldjuk meg a kormányválságot, az biztosan nem Fico tanítványának a véleményén fog múlni, aki egyébként a nyilvánosságra került tanúvallomások alapján azzal gyanúsítható, hogy 150 ezer euró kenőpénzt fogadott el egy pezsgősdobozban

– olvasható az OĽANO állásfoglalásában, melyet Peter Dojčan, a mozgalom médiaosztályának munkatársa juttatott el a TASR-hez.

Hírdetés

Tomáš Drucker, a parlamenten kívüli Dobrá voľba a Umiernení párt elnöke helyesli, hogy

a Hlas-SD csatlakozott a felhíváshoz, és erre biztatja a többi ellenzéki pártot is.

Kijelentette, hogy a „kétpárti OĽANO-Sme rodina-kormány a gyakorlatilag nem létező Za ľudí-val illegitim, mert senkitől nem kapott felhatalmazást és bizalmat. Kérdésesnek tartja, hogy az SaS távozása után meglesz-e a kormánytöbbség. Ezért Drucker a legtisztább megoldásnak azt tartja, hogy a bizalmi szavazás alkotmányos intézményével élve a Heger -kabinet tisztázza, van-e kellő politikai mandátuma a kormányzáshoz.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »