Az oláh himnuszt énekeltetne a székelyekkel a csíki bocskoros prefektus

Jean-Adrian Andrei Hargita megyei prefektus felszólította a megye minden polgármesterét és közintézmény vezetőjét, hogy tartsák be a Románia zászlójának kitűzésére és a himnusz eléneklésére vonatkozó törvény előírásait.

A polgármestereknek és a közintézmények vezetőinek elküldött átiratban a prefektus emlékeztet a Románia zászlójára vonatkozó törvényre, amely előírja, hogy ki kell tűzni azt minden önkormányzati és közintézmény székhelyén, a vezetői tisztségeket betöltő személyek irodáiban, az üléstermekben, valamint minden politikai párt, szakszervezet, tanügyi vagy kulturális intézmény székhelyén. Arra is figyelmeztet, hogy más államok lobogóját csak a román zászlóval együtt szabad kitűzni, kizárólag hivatalos látogatások, nemzetközi konferenciák vagy ünnepségek alkalmával a hivatalos intézmények épületeire vagy a helyi önkormányzatok által meghatározott közterekre.

Hírdetés

A törvény megszegése esetén 2500 lejtől 5000 lejig terjedő pénzbírság róható ki, szögezi le a prefektus az átiratban. Tavaly a háromszéki kollégája öt-öt ezer lejre bírságolt lobogós mizéria miatt.

Székely Hírmondó nyomán


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »