Az oktatásügyi minisztérium külön odafigyel a 12 évesnél idősebbek oltására

Az oktatásügyi minisztérium külön odafigyel a 12 évesnél idősebbek oltására

Az oktatási minisztérium külön odafigyel a 12 évesnél idősebb gyerekek oltására – jelentette be Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter hétfői, liptóújvári látogatása során.

A jelenlegi helyzetet jónak nevezte. A miniszter az országot járja, hogy megtudja, mi a helyzet az iskolákban. „Csupa pozitív fejleményről hallunk, természetesen mindenki alig várta már, hogy újra iskolába járhasson. Jelenleg jó a helyzet, és már a szeptemberre készülünk. Ez a felkészülés egyrészt abból áll, hogy a pedagógusokat és az iskolai alkalmazottakat oltópontokon, a fővárosban erre kijelölt buszokban is oltjuk, másrészt pedig szeptemberig előkészítjük az óvintézkedéseket” – mondta a tárcavezető.

Branislav Tréger, Liptóújvár polgármestere, a Szlovákiai Városok és Falvak Társulásának (ZMOS) vezetője tájékoztatása szerint a megbeszélésen szó esett az iskolák felújításához szükséges tőkéről, illetve személyzeti kérdésekről is.

Hírdetés

„A pedagógiai asszisztensek kérdését is érintettük, akiknek hiánya nagyon érezhető. Beszéltünk az oktatás céljairól és a módszertani kérdésekről is. Átlépünk a digitális korszakba, fel kell készíteni a gyerekeket egy teljesen más helyzetre” – vázolta Tréger.

A tizenkét évesnél idősebb gyerekek törvényes képviselői ITT tudják regisztrálni a gyerekeket.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »