Az oktatásügyi minisztérium 1,5 millió eurót ad az iskolák balesetveszélyes részeinek helyreállítására

Az oktatásügyi minisztérium 1,5 millió eurót ad az iskolák balesetveszélyes részeinek helyreállítására

Az Oktatásügyi, Tudományos, Kutatási és Sportminisztérium (MŠVVŠ) 1,5 millió eurót bocsát a regionális iskolák rendelkezésére, hogy helyreállíthassák a balesetveszélyes állapotban lévő épületrészekeit.

Ez például a rossz állapotban lévő kazánházak, a fűtőrendszer, a központi fűtés, a melegvíz-csövek, a tetők és tetőszerkezetek javítását érinti. A TASR-t az oktatásügyi tárca kommunikációs és marketingosztálya tájékoztatta. Az ehhez szükséges anyagi forrásokat novemberben bocsátotta rendelkezésre a Pénzügyminisztérium (MF).

Hírdetés

„Tekintettel arra, hogy több iskola is jelezte, hogy a helyzet változik, és az év végéig nem lesz elég pénzük az energiaköltségek kifizetésére, a megoldás érdekében tárgyalásokba kezdtünk, és konstruktív vitákat folytattunk a pénzügyminisztériummal. Nagyon örülök, hogy sikerült megegyeznünk az újabb anyagi támogatás kapcsán” – állapította meg Ján Horecký oktatásügyi miniszter.

A pénzügyminisztérium szeptemberben 30 millió euró értékben nyújtott anyagi támogatást az energiakiadások rendezésére. Mivel ebben az időszakban nem sikerült az iskolafenntartók minden követelésének eleget tenni, a változó helyzet miatt, október végén és november elején ismét felmérték a 2022-es év végéig várható energiakiadásokat. Ennek alapján az oktatásügyi minisztérium a pénzügyi tárcától a költségvetés több mint nyolcmillió eurós emelését kérte. A tárca ezt jóváhagyta.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »