Az Ökotárs igazgatója: a civil szervezetek munkáját akadályozza meg a Stop, Soros!

Az Ökotárs igazgatója: a civil szervezetek munkáját akadályozza meg a Stop, Soros!

Az Ökotárs Alapítvány igazgatója szerint a most benyújtott Stop, Soros! törvénycsomag nem a migrációt akadályozza meg, hanem a civil szervezetek munkáját.

Móra Veronika Egyenesen című műsorunkban azt mondta: a kormány célja egyértelműen a független civil szervezetek megfélemlítése, működésük lehetetlenné téteke. Ők annyit tudnak tenni, hogy minden lehetséges hazai és nemzetközi jogorvoslati fórum elé viszik az ügyet.

„Magyarországon, mint ahogy bárhol a világon, demokratikus országban, civil szervezetet bármilyen jogszerű célra lehet létrehozni, és ezeket a civil szervezeteket az egyesülési szabadság alapján kell hagyni szabadon működni, hogy a társadalmi szerepeiket be tudják tölteni és a közjó érdekében dolgozhassanak. Ez a törvénytervezet ennek ellene hat” – jelentette ki a Hír TV-ben Móra veronika, az Ökotárs Alapítvány igazgatója.

Szigorítják

Jelentősen szigorítja a kormány a Stop, Soros! törvénycsomagot, és ilyen formában nyújtja be kedden az Országgyűlésnek – jelentette be a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár kedden Budapesten sajtótájékoztatón. Tuzson Bence azt mondta, a kabinet megvitatta a több mint hatszáz beérkező érdemi javaslatot, és „levonta a megfelelő következtetéseket”. A törvénycsomag szigorított formában kerül majd az Országgyűlés elé – nyomatékosította. A Stop, Soros! három törvényből tevődik össze, az első a regisztrációstörvény-javaslat. Bővebben>>>


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »