Az okos néger sprinteredző úgy gondolta, nem bukik le, ha maga ad vizeletmintát – a kenyai válogatott vezetőjét is hazaküldték már

Az okos néger sprinteredző úgy gondolta, nem bukik le, ha maga ad vizeletmintát – a kenyai válogatott vezetőjét is hazaküldték már

Hazaküldték a riói olimpiáról John Anzrah atlétaedzőt, miután sportolónak adva ki magát vizeletmintát adott egy doppingellenőrzésen.

„A sprinterek edzőjét, John Anzrahot hazaküldtük. Sportolónak adta ki magát, vizeletmintát adott, és még alá is írta a szükséges dokumentumokat. Az ilyesfajta viselkedést nem tudjuk tolerálni” – mondta Kip Keino, a Kenyai Olimpiai Bizottság elnöke csütörtökön.


John Anzrah

Anzrah már a második kenyai atlétaedző, akit doppingbotrány miatt hazaküldtek Rióból. Michael Rotichnak, a válogatott vezetőjének azért kellett visszatérnie Kenyába, mert az ARD német televíziós csatorna beszámolt róla, hogy pénzért cserébe értesítette országa sportolóit a küszöbön álló doppingvizsgálatokról.


Michael Rotich

A hatodik versenynapig egyébként több mint kétezer doppingvizsgálatot végeztek el a Rio de Janeiró-i olimpián. Mark Adams, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szóvivője elmondta, hogy a 2097 teszt közül 1775 vizelet- és 121 vérvizsgálat volt, 201 esetben pedig a sportoló biológiai útlevelét ellenőrizték. Hangsúlyozta: ezek egyike sem hozott pozitív eredményt.

Összesen 5500 vér- és vizeletvizsgálatra kerül sor az ötkarikás játékok időszakában, és ha valaki fennakad, annak a nevét azonnal nyilvánosságra hozzák.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »