Az óbudavári Schönstatt-kápolna felszentelésének évfordulóját ünnepelték

Az óbudavári Schönstatt-kápolna felszentelésének évfordulóját ünnepelték

Az óbudavári kápolna felszentelésének 14. évfordulóját ünnepelte a Magyar Schönstatt Család március 31-én.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Mint minden évben eddig, idén is gyönyörű időt kapott ajándékba a Magyar Schönstatt Család az óbudavári kápolna felszentelésének évfordulójára. Idén a 14. születésnapot ünnepelték.

A szentmise előtt fél órával a kápolna előtti kis területen gyülekeztek azok a házaspárok, akik megfelelő felkészülés után kifejezni kívánták szeretetüket az alapító atya, Josef Kentenich iránt. A már a mennyei hazában lévő Kentenich atyát kérték, hogy segítse őket az önnevelés útján, részesítse karizmájából, vezesse az apostoli munkájukat, közösségüket. Ígéretet tettek, hogy rendszeres önképzéssel, imaélettel életben tartják az ő látásmódját, gondolatait és szándékait a mozgalomban. Kentenich atya bronzba öntött tenyérlenyomatába tették a kezüket a szeretetkapcsolat kifejezéseként.

Ez az esemény volt az alapító atya halálának 50. évfordulója alkalmából meghirdetett Kentenich-év csúcspontja. Ez a szövetségkötés nem lezárása egy folyamatnak, hanem a szándék szerint a kezdete.

A szövetségkötést szentmise követte, melyet Mihályi Jeromos, a tihanyi bencés közösség perjele celebrált. A szertartáson a veszprémi régió tagjai szolgáltak énekkel.

Hírdetés

Mihályi Jeromos a Szűzanya készséges és engedelmes magatartását állította a hallgatóság elé a szentbeszédben. Mária készséggel el tudta fogadni Isten kezdeményezését, vezetését az életében. Arra biztatott, hogy a tékozló fiúhoz hasonlóan, merjük a felénk szaladó Atya szerető ölelését elfogadni, és irgalmában elmerülni. Ne csak higgyük, hanem tapasztaljuk is meg Isten jelenlétét az életünkben.

A prédikáció után hat házaspár kötött szeretetszövetséget a Szűzanyával. Meghívták otthonukba a Szűzanyát, és felhatalmazták arra, hogy nevelje őket és gyermekeiket. Cserébe hűséges kötelességteljesítést és buzgó imaéletet ígértek.

Mihályi Jeromos megáldotta az oltárra összegyűjtött kegyképeket, amelyek egy-egy család háziszentélyébe kerülnek, hogy jelképezzék a Szűzanya és Szent Fia jelenlétét a családban.

A szentmise után a nap másik fénypontja, az ebéd következett, majd kötetlen beszélgetés a régen látott jó ismerősökkel. Lehetőség volt ajándéktárgyak és képeslapok, kiadványok vásárlására. Újdonságot jelent a Fényedben élni című könyv, amelyben Kentenich atya a szemlélődő imádság útján vezeti az olvasókat.

Forrás: Török Orsolya/Schönstatt Családmozgalom

Fotó: Papp Ármin

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »