Az NBC szerint előbb-utóbb megcsippeljük a gyerekeinket

Ismét egy olyan hírrel van dolgunk, amiről sok portál tudósított, és amit a legtöbben szorosan az idők jeleihez kötnek. Mivel az árnyaltabb fogalmazást nem kedvelő olvasókat sem szeretném kétségek között hagyni, már az elején leszögezem, hogy nem tartom jónak a csipbeültetést. Akkor sem, ha állítólag jó dolgokra is lehet használni, például arra, hogy demenciában, Alzheimer vagy kamaszkórban szenvedő családtagjainkat vagy akár házi kedvenceinket megtalálhassuk, ha elvesznek. És akkor sem, ha a Bibliából fenevad bélyegeként ismert valamiről egy napon kiderül, hogy semmi köze sincs a micro-, nano- vagy egyéb csipekhez. Egyszerűen azért nem, mert úgy érzem, hogy leltári tétellé degradálja az embert, azonkívül tényleg hozzászoktatja a nagyközönséget a gondolathoz, hogy kütyüket építsen magába, fokozatosan immunissá válva minden ellenérvvel szemben, főleg, ha ezek az érvek bibliai utalásokat is magukban foglalnak.

Lássuk hát, hogy mi a legújabb hír e téren.

Az NBC riportere megszólaltat egy édesanyát, aki szerint „semmilyen eszköz sem túl extrém, ha azzal megmentheti (az ő esetében különleges gondoskodást igénylő) gyerekét”.

„Minden szülő legrosszabb rémálma, hogy egyszer nem találja a gyerekét,” mondja.

„Ha egy rizsszem méretű csip megakadályozhatott volna egy tragédiát, utólag szerintem a legtöbb szülő azt mondaná, hogy megtette volna.”

A riportban megszólaló szakértő, Stuart Lipoff szerint a gyerekek megcsippelése semmilyen veszéllyel nem jár, ami már önmagában is elég érdekes, hiszen számos bizonyíték mutatja ennek éppen az ellenkezőjét.

„Tudnunk kell, hogy az eljárás tesztelése már folyamatban van. A katonaság pedig már ezen is túllépett és aktívan kihasználja a módszer adta lehetőségeket. Nem az a kérdés, hogy megtörténik-e, hanem az, hogy mikor,” mondja Lipoff.

Szerinte az állami megfigyeléstől sem kell tartanunk, mondván, hogy ez csupán egy régi technológia, például a vonalkód, továbbfejlesztése, mintha ez önmagában kizárná, hogy az állam megfigyelésre használja.

„Amikor a vonalkódok először megjelentek a 60-as években, az emberek szörnyülködtek. Nem értették a koncepciót. Pedig ma már ez egy teljesen hétköznapi dolog, amit észre sem veszünk. Hasonló a helyzet a mikrocsippel is. Biztos, hogy meg fog történni.”

A riporter végkövetkeztetése, hogy bár a nyomkövető célú, kiskereskedelmi felhasználásra szánt csipekkel eddig foglalkozó két cég csődbe ment, „biztosak lehetünk benne, hogy valaki előbb-utóbb megcsinálja és mindenkiben mikrochip lesz.”

A félelemre épülő propaganda iskolapéldájával állunk szemben, ami sajnos a legtöbb esetben nagyon jól működik.

Ne alapozzunk semmilyen döntést a félelmeinkre. Inkább nézzünk szembe velük!

A hit és a félelem egyazon gyökérről fakad: az első hiszi, hogy valami jó fog történni, a második pedig, hogy valami rossz. A félelem tehát megromlott hit.

Ha pedig kétségeink támadnak, emlékezzünk Jézus szavaira:

„Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, a mint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!” – János 14:27


Forrás:idokjelei.hu
Tovább a cikkre »