Az NB I legjobb játékosa

A Budapest Honvéd olasz csatára, a gólkirály Davide Lanzafame kapta az NB I legjobb játékosának járó díjat a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) RangAdó Gáláján vasárnap.

A Budapest Music Centerben megtartott – az M4 Sport által élőben közvetített, fellépőkkel színesített – eseményen a szombaton véget ért élvonalbeli idény felfedezettjének a debreceni Varga Kevint választották, a legjobb edző pedig a Paks szakvezetője, Csertői Aurél lett.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke kisebb betegség miatt nem tudott részt venni az eseményen, így a köszöntőbeszédet Berzi Sándor alelnök tartotta. Elmondta: a mostaninál izgalmasabb élvonalbeli bajnokságot nehezen tud elképzelni. “Minden egyes helyezésért meg kellett harcolni. A bajnoki címért végül két csapat küzdött, és mindkettő megérdemelte volna az aranyérmet” – tette hozzá Berzi.

A kategóriák győzteseiről a klubok döntöttek, a szokásoknak megfelelően a csapatkapitány és a vezetőedző mellett ezúttal is a keretek legfiatalabb és a legidősebb játékosai szavazhattak az általuk legjobbnak vélt három-három személyre.

Az év legszebb NB I-es góljáról a szurkolók határoztak, akik közül a legtöbben a kispesti Gazdag Dániel Balmazújváros ellen szerzett találatára voksoltak.

A férfi NB I legjobb játékosa: Davide Lanzafame (Budapest Honvéd)

A férfi NB I felfedezettje: Varga Kevin (Debreceni VSC)

Hírdetés

A férfi NB I gólkirálya: Lanzafame (18 gól)

A férfi NB I legszebb gólja: Gazdag Dániel (Budapest Honvéd)

A férfi NB I legjobb edzője: Csertői Aurél (Paks)

A férfi NB I legjobb játékvezetője: Iványi Zoltán

Az NB I legsportszerűbb csapata: Újpest FC

A női NB I legjobb játékosa: Fenyvesi Evelin (Ferencváros)

A női NB I felfedezettje: Nagy Virág (Kóka)


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »