Az MTI nem adja aki a közleményt, amiben Kósa Lajost ekézik

Megtagadta az MTI Országos Sajtószolgálat (OS) az LMP egyik közleményének kiadását, amelyben Kósa Lajos tárca nélküli miniszter korábbi közleményére reagáltak volna. Ez nem példátlan, de szokatlan, hiszen az OS-ben nem szerkesztett tartalom jelenik meg, hanem mindenféle közlemény, úgy, ahogy beküldik. Még érdekesebb az indoklás: a szabályzatnak arra a pontjára hivatkoznak, amely szerint a közlemény „nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével”.

Hírdetés

A Kósa Lajos személyiségi jogait állítólag sértő közlemény előzménye, hogy a miniszter szerdán – szintén az OS-en keresztül – tagadta, hogy bármi köze lenne a Horizon 2020 Kft-hez, amely 450 millió forintot kapott ukrán munkaerő behozatalára. Ugyanakkor kioktatta Hadházy Ákos LMP-társelnököt, aki Kósa szerint össze-vissza beszél, és nem tudja, mi a különbség a munkavállaló, a menekült, az illegális bevándorló és a legális munkavállaló között.

http://mno.hu/

Erre reagált volna az LMP, megismételve a Horizon2020-ügyben korábban tett legfontosabb állításaikat: „a Kósa-család ajándékba kapott 100 millió forintot, kapcsolatba hozható a Horizon 2020 Kft-vel”, illetve hogy az LMP „továbbra is várja, hogy hány gazdasági migránst sikerült betelepítenie a kormánynak és a nevezett cégnek Magyarországra”. Erre reagált úgy az OS szerkesztője, hogy megtagadja a kiadását, mert személyiségi jogokat sért. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »