Az MTI jogosult egyes közlemények közzétételét megtagadni, a közlemény …

Az MTI jogosult egyes közlemények közzétételét megtagadni, a közlemény közzétételének megtagadásáért semmilyen felelősséggel nem tartozik.

Milankovics az I. világháborúban a Monarchia fogságába esett, számításait a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtárában folytatta.

Milankovics jégkorszaki kalendáriuma alapvető pleisztocén kronológiai fontosságát elsők között Bacsák György ismerte fel, alkalmazta és fejlesztette tovább.

A jégkorszakok és melegedési korszakok nem 10 ezer évenként, hanem 100-110 ezer éves periodicitással követik egymást, legalább is a legutóbbi 4-5 millió évben. Ennek tudományos a magyarázata a Milankovics-Bacsák elmélet, amely szerint a a Föld keringési pályája ciklikusan módosul, miközben a forgási tengelyének iránya és dőlésszöge is változik, ezért a bolygó úgy imbolyog, mint a búgócsiga az asztalon.

A keringési pálya változásai befolyásolják az átlagos besugárzási fluxust, a dőlési szög változásai miatt pedig rendszeresen eltolódnak É-D irányban az éghajlati övek.

A legutóbbi. kb. 100 évig tartó jégkorszak kb. 12 ezer évvel ezelőtt fejeződött be, azóta a bolygó folyamatosan melegszik, és ez a folyamat még eltart jó pár ezer évig, de ehhez a széndioxidnak semmi köze.

A Föld keringési pályája ciklikusan módosul, miközben a forgási tengelyének iránya és dőlésszöge is változik, ezért a bolygó úgy imbolyog, mint a búgócsiga az asztalon.

A keringési pálya a dőlési szög változásai miatt az éghajlati övek É-D irányban eltolódnak.

Az üvegházelmélet súlyos hibákkal terhelt számításokra épül. Egyetlen bizonyítéka sem állja ki a tudományos bizonyítás próbáját. Az iparnak támogatnia kellene a szakmai kutatást és a mennyiségi méréseket, mivel az üvegházgáz-kibocsátás

egyik vádlottja. Intézkedésekre van szükség azért is, hogy a környezetvédelmi költségek

felhasználása hatékonyabb legyen. (Ónodi Tibor, okl. olajmérnök

MOL Rt. Szolnok, OMBKE-, MGE-tag)

Tisztelt Juhos László!

Hírdetés

Tájékoztatom Önt, hogy az MTI OS-hez eljuttatott „A reális zöldek üdvözlik, hogy az agrártárca gépezete megvált a Duna – Kör emlőin szocializálódott munkatársaitól….” kezdetű közleményük az OS Szabályzatának (http://os.mti.hu/szabalyzat ) 14.3. pontjába ütközik ezért azt nem áll módunkban kiadni.

Felhívom továbbá a szíves figyelmüket arra, hogy a Szabályzat 15. pontja értelmében az MTI jogosult egyes közlemények közzétételét megtagadni, a közlemény közzétételének megtagadásáért semmilyen felelősséggel nem tartozik.

Természetesen kvótájukat visszaállítottuk.

Kérjük tájékoztatásunk szíves tudomásul vételét!

Üdvözlettel,

Gubonyiné Bakos Gabriella
OTS, OS szerkesztő
MTI IGAZGATÓSÁG

Tel.: +36 1 441 9061
Fax: +36 1 375 5446

[email protected]
1016 Budapest, Naphegy tér 8.

cid:[email protected]

TV I RÁDIÓ I HÍR I ONLINE

OS

A Reális Zöldek Klub közleménye

Budapest, 2019. március 22., péntek (OS) – A reális zöldek üdvözlik, hogy az agrártárca gépezete megvált a Duna – Kör emlőin szocializálódott munkatársaitól és annak, hogy a tárca eljárását az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottsága nem kérdőjelezte meg.

A Víz Világnapján a reális zöldek emlékeztetnek, hogy a Víz Világkonferenciára megrendezésére Áder János a költségvetésből több milliárd forintot költött el. Államelnökünknek a klímáról, vízügyeinkről folyó oktató tevékenysége szőnyeg alá söpri a lényeget, hogy klímaváltozás mindig volt és lesz, Homokhátság sivatagosodása a Duna- Tisza csatorna megépítésének a befejezésével fordítható vissza. A magyar nemzetnek több évszázados fejlődési lehetősége szűnt meg a rendszerváltást követően a hazai vízügy szétverésével. Trianonban a magyar békedelegáció a Duna- Tisza medencében folyó vízgazdálkodásról, annak európai érdek szerint alakulásával érvelt. Az egymást váltó kormányok a vízügyeinket a Duna – Kör “Minden folyjék szabadon” szlogenje szerint végzi. Tildy Zoltán, köztársasági elnök ajánlotta: “Nagyra hivatott ez a nemzedék, mert nemcsak egy romba döntött országot kell újjáépítenie, hanem századok elsikkadt ország építő terveit is megvalósíthatja, ha minden erejét összefogva, hozzá tud nőni hatalmas feladataihoz. Az elmúlt száz év nagyszerű tervei közül is messze kimagaslik Széchenyi gyönyörű álma: a Duna – Tisza csatorna megépítésének a terve. Legyen ennek megvalósítása az egész nemzet ügye. Nagy korszakok így térnek vissza nagy alkotásokban.”

Juhos László, elnök

Kiadó: Reális Zöldek Klub


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »