Az MSZP tisztújítása botrányokkal

Az MSZP tisztújítása botrányokkal

A Magyar Szocialista Párt szombaton online kongresszust tart, ahol megválasztják a párt két társelnökét.

Az MSZP-ben az utóbbi napokban botrányos események történtek, egyebek között a pártközpont feloszlatta a politikai tömörülés Pest megyei szervezetét, amely nyíltan Mesterházy Attila, korábbi elnök jelölését támogatta. Ezt követően a szervezet több tagja az MSZP székháza előtt tüntetést szervezett.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke Pest megyei párttársait Fidesz-bérenceknek nevezte az ATV-ben. Azt állította ugyanakkor, a Villányi úti pártközpont előtt nem MSZP-sek voltak a Dalí-maszkban tüntetők.

Tüttő Kata, a szocialisták főpolgármester-helyettese szintén az ATV-ben azt fejtegette, „egy mételyt vágtak ki az MSZP testéből, Mesterházy Attilának nem célja a kormányváltás”.

Hírdetés

A Pest megyei MSZP-sek körében óriási felzúdulást váltott ki a két politikusnő kijelentése.

– reagált közösségi oldalán az MSZP Pest megyei szervezetének korábbi elnöke, Fekete Zoltán. A bejegyzés alatt kommentáradattal borították el a tüntetésen résztvevők az oldalt. Egyikük azt írta:

Szöllősi Istvánné, az MSZP volt országgyűlési képviselője, a Pedagógus Szakszervezet egykori főtitkára hozzászólásában felvetette:

Az MSZP ma tartja tisztújító kongresszusát, amelyen egyetlen tisztség betöltéséért sem lesz verseny a pártban, hiszen egy hete az országos jelölő bizottság átírta a tisztújítás forgatókönyvét. Így Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes egyedüli jelölt maradt a társelnöki posztra.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »