Az MSZP-s vezetésű Szegeden csak a Hit Gyülekezetének jár egyházi támogatás

Nemrég saját közösségi oldalán adta hírül büszkén Szeged polgármestere, hogy 300 millió forint saját forrásból újítják fel a város utcáit és járdáit. A legsürgősebb felújításra kijelölt útszakaszok közé bekerült a Botka László és a Hit Gyülekezete helyi közösségi háza közti út is. Minderről a baloldali többségű városüzemeltetési bizottság döntött még márciusban, figyelmen kívül hagyva számos, jóval rosszabb állapotú szegedi útszakaszt.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét

Külön érdekesség a történetben, hogy a Hit Gyülekezete szegedi közösségi központját maga Botka László avatta fel 2012 májusában. A gyülekezet lelkésze pedig nem más, mint Joób Márton MSZP-s önkormányzati képviselő édesapja, Joób István. Az egyház egyébként még 2006-ban vásárolta meg az önkormányzattól a lepusztult állapotú ingatlant. A közösségi házat aztán négy év alatt húzták fel, részben a város egyházügyi alapjából kapott támogatás segítségével.

Az egyházak helyi közösségei számára közvetlen, címkézett támogatást lehetővé tevő egyházi keretet másfél évtizednyi fennállás után Botka László zárolta 2014-ben, majd meg is szüntette. Ez ellen a helyi jobboldal nemcsak tiltakozott, de a KDNP 2015-ben és 2016-ben is költségvetési módosító indítványt nyújtott be annak visszaállítására, ezt azonban a polgármestert támogató baloldali többség minden alkalommal lesöpörte az asztalról.

szegedma


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »