Az MSZP nem segít, Fodor Gábor kimaradhat a parlamentből – már régen a szemétdombon lenne a helye

Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke nem kap befutó helyet az MSZP–Párbeszéd országos listáján – legalábbis az Atv.hu információi szerint ezt javasolja a szocialista párt elnöksége. A testület 12:1 arányban szavazta le, hogy mandátumhoz segítsék a közvélemény-kutatásokban alig mérhető pártot, pedig Fodor 2014-ben még a negyedik volt az akkori összefogás listáján.

Az Atv.hu információi szerint attól nem zárkózik el az elnökség, hogy Fodort és párttársát, Bősz Anettet az egyéni körzetükben támogassa, de erről még nem született végleges döntés.

Hírdetés

A párt országos választmánya pénteken tárgyal a listáról és a választási szövetségekről, várhatóan ott mondják ki a végső szót, amelyet aztán a szombati kongresszus hagy jóvá. Molnár Gyula pártelnök javaslata szerint a Párbeszéd három helyet kapna a közös lista első 20 helye közül, de az Atv.hu szerint nem biztos, hogy ebbe végül az MSZP vezető testületei belemennek.

FRISSÍTÉS: Budai Bernadett, a szocialista párt szóvivője az Indexnek azt mondta, egyáltalán nem igaz az ATV információja, nem született ilyen döntés.

mno


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »