Az MSZP ki-, a Fidesz bevándorlózik

Az MSZP ki-, a Fidesz bevándorlózik

Az MSZP szerint az Orbán-kormány impotenciája miatt 600 ezer ember kényszerült megélhetési okokból elhagyni Magyarországot, miközben az országban munkaerőhiány van. A Fidesz szerint „a bevándorláspárti baloldal” előbb adna munkát a bevándorlóknak, mint a saját állampolgárainak.

Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, országgyűlési képviselő vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta: a kormány elüldözött 600 ezer embert az impotenciájából fakadóan, mert képtelen volt valós gazdaságot teremteni Magyarországon.

A szakmunkások bére

Hangsúlyozta: a helyzeten változtatni kell úgy, hogy ez ne nyomorítsa meg a munkaadókat, továbbá a kormány mondjon le bevételi többletekről, és ez a többlet a dolgozók bérét növelje. Emellett lehetőséget kell teremteni, hogy az emberek a gazdaság igényeit figyelembe vevő képzéseken vegyenek részt, és ezzel itthon tudjanak boldogulni. Gúr Nándor azt mondta: hét évvel ezelőtt más hangot nem lehetett hallani, csak azt, hogy egymillió új munkahelyet teremtenek Magyarországon. Az ezt követő hat év pedig azt hozta, hogy kényszeredett módon 600 ezer embernek el kellett hagynia ezt az országot, hogyha meg akart élni.

Szavai szerint eközben „hazugságok tömkelegével traktálnak minket”, „azt próbálják elhitetni velünk, hogy jobban élünk”. „Kormányzásuk hat évében eljuttattak minket oda, hogy a szakmunkások nem keresnek annyit, mint a visegrádi négyek országaiban a segédmunkások” – jegyezte meg az ellenzéki politikus.

Gúr Nándor kérdésre válaszolva elmondta, hogy szerinte a valós munkaerőigény nagyságrendje 50-100 ezer fő között mozog Magyarországon. Úgy vélte, hogy az az országban meglévő munkaerő-állománnyal biztosítható lenne.

A migránsok bére

A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében az MSZP alelnökének sajtótájékoztatójára reagált.  A Fidesz közleményében úgy fogalmaztak, hogy „a szocialisták most is hazudnak”. A baloldal és Brüsszel bevándorlókkal akarja elárasztani Európát és a munkaerőpiacot – tették hozzá. A közlemény szerint az Európai Parlament legutóbbi ülésén az európai és a magyar baloldali politikusok nemcsak a kényszer-betelepítést elutasító országok megbüntetését, hanem a migránsok foglalkoztatásának könnyítését is megszavazták. Ezzel a Fidesz álláspontja szerint az uniós polgárok elé helyezték a migránsokat.

Hangsúlyozták, hogy a polgári kormány határozottan fellép a bevándorlással szemben, és a bevándorlók helyett a magyar embereknek biztosít munkát. „Amíg a szocialisták kormányzásuk alatt megduplázták a munkanélküliséget, és büntették a munkavállalókat”, a polgári kormány tizenkettőről hat százalék alá mérsékelte a munkanélküliséget, adócsökkentésekkel és béremelésekkel segíti a dolgozókat – írták a közleményben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »