Az MSZP is megszavazta a focira szánt pénzek titkosítását

Hétfőn benyújtották, kedden már meg is szavazták azt a törvényjavaslatot, amely szerint az adókedvezmény felhasználása is adótitoknak minősül. Ennek megfelelően nem lehet tudni majd, hogy melyik vállalat és mekkora összeggel támogatja majd a kiemelt sportágakat, így például a hazai labdarúgást. A javaslatot az MSZP is megszavazta, állításuk szerint tévedésből.

“Az MSZP arra kéri Áder János köztársasági elnököt, hogy elfogadása után ne írja alá azt a jogszabályt, amelyik alapján az adókedvezmény felhasználása is az adótitok körébe tartozik” – közölte a párt nem sokkal azt követően, hogy megszavazták a javaslatot.

Utólag kiadtak egy közleményt, amiben jelezték, hogy tévedésből szavaztak igennel a kormány TAO-pénzek eltüntetését célzó javaslatára. “Az MSZP-frakció a tévedést már jelezte a parlament jegyzői irodájának, és a javaslatot elutasító szavazási szándékát jegyzőkönyvbe vetette. A tévedésért elnézést kérünk” – írták.

A szavazás előtt egyébként jelezték, hogy ha Áder János mégis aláírja a jogszabályt, akkor – akár az LMP-vel közösen – beadvánnyal fordulnak az Alkotmánybírósághoz. Álláspontjuk szerint ugyanis elfogadhatatlan, hogy a rendszer az első évben több támogatást nyújtott a felcsúti futballklubnak, mint a labdarúgáson kívüli másik négy látványsportágnak és a Magyar Olimpiai Bizottságnak együttesen. A TAO-pénzeket elsősorban olyan klubok kapják, amelyeket “elfoglaltak” a fideszes politikusok és ezek a források ezután “szépen lassan elveszítik közpénzjellegüket” – állította Varga László.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »