Az MSZP elnökének biztató szavai: "a briteknél is így kezdődött…"

Az MSZP elnökének közlése szerint az október 2-ai népszavazásra klasszikus kampánnyal készülnek, plakátokkal, szórólapokkal, újságokkal, valamint erőteljes közösségi média megjelenéssel biztatják az embereket arra, ne vegyenek részt a referendumon.

Molnár Gyula szombaton, Móron tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, nem értenek egyet a kötelező betelepítési kvótával, "a népszavazásnak azonban ebben a formában nincs jogi jelentősége". A referendum eredménye ugyanis nem vonatkozik arra “a körülbelül 1300 regisztrált menekültre, tehát nem illegális bevándorlóra”, akik elosztásáról már megszületett a döntés, a későbbi esetleges hasonló európai uniós döntésekre pedig nincs kötelező érvénye – fejtette ki.

A népszavazás kockázatosságára a brit kilépést hozta példaként. Hozzátette: a briteknél is úgy kezdődött, hogy üzentek, egy kicsit belpolitikai célra használták Európa egyébként létező problémáit, majd azt vették észre egy reggel, hogy Anglia kilépett az Európai Unióból. És lehet, hogy ezt Anglia túl fogja élni, de Magyarország egy ilyen lépést nem bírna ki – mondta az MSZP elnöke.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »