Az MPP országos alelnöke azt állítja, hogy õ nem írta alá a Mezei János lemondását szorgalmazó nyílt levelet

A Transindexhez eljuttatott közleményében azt írja Simon Csaba, a Magyar Polgári Párt országos alelnöke, hogy ő nem írta alá azt a nyílt levelet, amely lemondásra szólítja fel a Magyar Polgári Párt elnökét, Mezei Jánost, sőt annak a levélnek a nyilvánosságra hozatalát sem támogatja.

Az MPP országos alelnöke azt állítja, hogy a nyílt levél szerkesztői és nyilvánosságra hozói félretájékoztatták őt annak szándékáról, és így jogtalanul használták fel személyét annak megerősítésére.

„TovĂĄbbra is tĂĄmogatok minden olyan szĂĄndĂŠkot, amely hozzĂĄjĂĄrul az MPP-n belĂźli konfliktusok megoldĂĄsĂĄhoz, de ennek helye nem a nyilvĂĄnossĂĄg előtt, hanem a pĂĄrt berkein belĂźl kell tĂśrtĂŠnjen”- Ă­rja a szerkesztősĂŠgĂźnkhĂśz eljuttatott levelĂŠben a pĂĄrt orszĂĄgos alelnĂśke.

Hírdetés

Ahogyan arrĂłl beszĂĄmoltunk mi is szerdĂĄn, az MPP tĂśbb prominense is lemondĂĄsra szĂłlĂ­totta fel Mezei JĂĄnos pĂĄrtelnĂśkĂśt. OkkĂŠnt azt jelĂśltĂŠk meg, hogy a pĂĄrt vezetősĂŠge nemrĂŠgiben ĂŠppen azokat „ĂĄllĂ­totta a vĂĄdlottak padjĂĄra, akik ez elmĂşlt időszakban eredmĂŠnyeket mutattak fel, a nemzetpolitika koordinĂĄtĂĄi szerint kĂŠpviseltĂŠk a pĂĄrtot, illetve a szabĂĄlytalansĂĄgokra hĂ­vtĂĄk fel a figyelmet”.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük Mezei János pártelnököt is, aki közölte, hogy nem mond le, és nem is fél a párton belüli szakadástól. A pártelnök akkor úgy értékelte, hogy külső erők, például az RMDSZ bomlasztják a pártot, és ezzel a jobboldalt.

A Mezei János lemondását követelő nyílt levelet többek között olyan személyek is aláírták, mint Bíró Zsolt és Kulcsár-Terza József parlamenti képviselők, Pethő István választmányi elnök, Csáki Attila, a Kovászna megyei, Horváth Zoltán, a Kolozs megyei és Rákossy Botond, az MPP Hargita megyei szervezet elnökei. A Mezei lemondását követelő nyílt levél aláírói között akkor szerepelt Simon Csaba országos alelnök neve is. (hírszerk/közlemény)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »