Az MPP és az EMNP is nehezményezi, hogy nem egyeztettek velük Soós Zoltán polgármesterjelöltségérõl

Az MPP és az EMNP is nehezményezi, hogy nem egyeztettek velük Soós Zoltán polgármesterjelöltségérõl

Berki Ferenc, a Magyar PolgĂĄri PĂĄrt Maros megyei szervezetĂŠnek elnĂśke jelentette be a Facebook-oldalĂĄn, hogy „szomorĂşan veszik tudomĂĄsul” az RMDSZ Maros megyei szervezetĂŠnek azon dĂśntĂŠsĂŠt, hogy minden előzetes egyeztetĂŠst kizĂĄrva neveztĂŠk meg sajĂĄt marosvĂĄsĂĄrhelyi polgĂĄrmesterjelĂśltjĂźket a 2020-as ĂśnkormĂĄnyzati vĂĄlasztĂĄsok alkalmĂĄbĂłl.

Az elnök szerint természetesnek tartották volna, hogy előzetesen egyeztetnek velük a kérdést illetően, és azt is jó néven vették volna, ha az EMNP véleményét is kikérik ebben.

Hírdetés

Az ErdĂŠlyi Magyar NĂŠppĂĄrt (EMNP) sajtĂłkĂśzlemĂŠnyben kĂśzĂślte, hogy PĂŠter Ferenc, az RMDSZ Maros megyei szervezetĂŠnek az elnĂśke a jelĂśltĂĄllĂ­tĂĄsi folyamat minden racionĂĄlis lĂŠpcsőfokĂĄt ĂĄtugorva, minimĂĄlis egyeztetĂŠseket sem tĂŠve, bĂźszkĂŠn jelentette be a vĂŠlemĂŠnye szerinti marosvĂĄsĂĄrhelyi Ăśsszmagyar jelĂśltet. Az EMNP jelezte, hogy a jelenlegi „jelĂśltĂĄllĂ­tĂĄsi stand up-ot” mĂŠltatlannak ĂŠrzik a vĂĄros politikai-, egyhĂĄzi- ĂŠs civil szervezeteire nĂŠzve. Úgy gondoljĂĄk, hogy az RMDSZ megyei vezetĂŠse azzal, hogy rĂĄerőlteti akaratĂĄt a helyiekre, „sĂşlyos hibĂĄt kĂśvet el”.

SoĂłs ZoltĂĄn csĂźtĂśrtĂśkĂśn jelentette be, hogy ismĂŠt indul MarosvĂĄsĂĄrhely polgĂĄrmesteri szĂŠkĂŠĂŠrt ĂŠs hogy ebben az RMDSZ egyĂśntetĹą tĂĄmogatĂĄsĂĄt is ĂŠlvezi.

Az RMDSZ polgĂĄrmesterjelĂśltje Facebook-bejegyzĂŠsĂŠben azt Ăźzente a vĂĄlasztĂłinak, hogy nem pusztĂĄn vĂĄltĂĄst, hanem rendszervĂĄltĂĄst tĹązĂśtt ki cĂŠlul, ĂŠs tudja, hogy minden politikai ĂŠs civil szervezet tĂĄmogatĂĄsĂĄra szĂźksĂŠge van.(hĂ­rszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »