Az MLSZ-főtitkár szerint Portugáliát is legyőzhetjük

Az MLSZ-főtitkár szerint Portugáliát is legyőzhetjük

Nem kell három, elég csak egy meccset megnyerni a csoportból való továbbjutáshoz, és erre képes a magyar válogatott, vallja Vági Márton. A futballfőtitkár hatalmas körbeveréseket vizionál a magyar csoportban, a spanyolok lebőgése mellett arra számít, hogy a legjobb négy között már nem lesz meglepetés az Eb-n.

– Az Eb-részvétel legalizálja a futballfejlesztéseket, a stadionépítéseket?
– A kijutásunk valóban sok mindent legalizál, persze ha minden más slendrián módon működne a sportágon belül, ha nem arra költenék a futball fejlesztésére szánt pénzt, amire pontosan kellene, akkor nem igaz a megállapítás. A válogatott nem tud örökre ernyőt tartani a sportág fölé. Be kell ismerni, hogy 2010 óta ilyen anyagi ráfordítás mellett jobb lett volna többet elérni, ezen feltétlenül javítani kell.

– Szinte mindenki áldott állapotnak tartja, hogy különösebb nyomás nélkül készülhet a magyar válogatott az Európa-bajnokságra. Ez biztos, hogy jó?
– Alapesetben ez kiválthatna negatív reakciót is, de mi abban a különleges helyzetben vagyunk, hogy nem kell presszionálni a futballistáinkat. Bernd Storck szövetségi kapitány feladata elhitetni a játékosokkal, hogy az Európa-bajnokság idején ne a saját karrierjükkel, hanem a válogatottal foglalkozzanak. Ami biztosan sikerülni fog, a játékosoknak nagyon jelentős ambícióik vannak, fegyelmezetten, elszántsággal készülnek az Európa-bajnokságra. Én nem aggódom azért, hogy netán nem sikerült levenni a terhet a vállukról.

– Mi a hivatalos elvárás a válogatottól?
– Meg tudjuk találni mindhárom ellenfelünk gyenge pontjait, minden csoportellenfelünket le tudjuk győzni. Nem feltétlenül kell mindhárom csapatot megvernünk, de akár mindhárom mérkőzést megnyerhetjük. A szakmai vezetés el is várja a válogatottól, hogy a három lehetőségből legalább egyszer realizálja a győzelmi esélyt.

– A szakmai vezetés a válogatott szakmai stábját jelenti?
– Én az elnökség és a központi hivatal véleményét fogalmazom meg.

– A háromból melyik lehet az a csapat, amelyik ellen győzelmi reményekkel lép fel a válogatott?

Hírdetés

– Ha más sorrendben játszanánk a csoportellenfeleinkkel, akkor lehet, hogy valamikor az elsőt, máskor a másodikat, és megint máskor a harmadik csapatot győznénk le. Biztos vagyok abban, hogy mindegyik csoportellenfelünk ugyanilyen bizonytalansággal kezdi a tornát. Bármelyik csapat végez a mi csoportunk élén, én nem lepődnék meg. Akár Izland is odaérhet a csoport elejére. Még azt is el tudom képzelni, hogy mi legyőzzük Izlandot, és Izland legyőzi a másik két ellenfelet, Portugáliát és Ausztriát. Nagyon komoly körbeverést feltételezek a csoportunkban.

– Van kedvenc magyar játékosa?
– Van! De nem árulom el, a többiekkel szemben nem lenne korrekt.

– Ki lesz a magyar meglepetésember?
– A csatársorban vannak olyan játékosaink, aki nagyon jók, de egy ideje adósak a gólokkal. Ha közülük bármelyik gólt szerez az osztrákok elleni – akár egygólos – mérkőzésen, annak nagyon örülnék.

– Gondolja, hogy az outsiderek is labdába rúgnak az idei tornán?
– Nem várok meglepetést, a legjobb négy közé már nem jut be kis csapat. A spanyolokat még mindig a nagy esélyesek között emlegetik, ehhez képest ők most csalódást okoznak.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 06. 13.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »