Az MKP vagy teljesen ostoba, vagy Menyhártot, Őryéket kilóra megvették

Az MKP vagy teljesen ostoba, vagy Menyhártot, Őryéket kilóra megvették

Az MKP OT tagok többsége már különböző államigazgatási pozíciókban látja magát. Van, aki elképzelte, milyen lesz beülni a parlamenti padsorokba, mások járási hivatali elöljárói, képviselői asszisztensi, vagy egyéb állami posztokat néztek ki maguknak.

Bíznak ugyanis abban, hogy a magyarság elárulója, az időközben teljesen leíródott Bugár Béla hátáról végre nekik is csurran-cseppenhet valami.

Az MKP megszűnik létezni

Hogy ehhez maguk is árulóvá válnak, akik saját választóikat árulják el? A nép felejt, gondolják. Február végéig elmúlik a düh, elfelejtődik mi történt, az emberek megbarátkoznak a dolgokkal. Megszokják, elfogadják. Mint MangaLaci esetében is ebben reménykedik a Menyhárt mögött álló, leggazdagabb honi oligarcha.

Csakhogy a helyzet nem ennyire egyszerű. Az MKP döntése, amennyiben a héten végleg rábólint, hogy összeállnak a gerinctelen, politikai kaméleon Bugárral, majd azt is jelenti, hogy az MKP lényegében megszűnik létezni. Ő maga is Most-Híddá válik.

Szájkosár, kényszerzubbony

Mert ha megnézzük, milyen feltételekkel vették be Bugárék az MKP-t a megalkuvásba, láthatjuk, hogy a pártra kényszerzubbonyt öltöttek, és szájkosarat tettek.

Így vezetik a megzabolázott pincsikutyát pórázon, aki közben elhiszi magáról, hogy oroszlán. Mutatjuk, miért.

Az MKP és a Most-Híd közös nyilatkozatában azt írja, közös kampánystábot és közös választási programot hoznak létre. Nem is tudatosították Menyhárték, hogy ezzel az önálló arculat lehetőségéről mondtak le. A közös kampánystáb és program ugyanis azt jelenti, hogy nem lehet majd rámutatniuk a Kuciak-gyilkosság, vagy Kočner-féle maffiaállamot létrehozó Smeres kormány partnerének felelősségére.

Hírdetés

A Most-Híd már át is vette az irányítást

Közös program Trnka főügyészi megválasztása kapcsán lefizetés-gyanúba keveredett Bugárékkal vajon milyen megoldást tud kínálni a felvidéki magyarságnak? Az üres szavakon túl, természetesen.

Hogy a gyakorlatban ez mit fog jelenteni, annak előszeleit már láthatjuk. A listát a Most-Híd vezeti, a választási párt nevében szintén az ő nevük jelenik meg hangsúlyosabban. Hatalmi pozíciójukból adódóan nyomasztó fölényben lesznek a kampánystábon belüli érdekérvényesítés terén is.

Hogy a sajtóról ne is beszéljünk. A szlovák állami televízió, a nemzetiségi Pátria rádió, az Új Szó, a Bumm, a Paraméter mind mind a Most-Hidat fogja futtatni, az MKP-nak marad csicskamédiája, az évi másfél millió euróból is csak legfeljebb középszerű Ma7, és részben a Felvidék.ma.

A hétvégén már láthattuk, mire fogják Bugárék saját fegyvereiket használni. Az MKP részéről (egyelőre még) fennálló erkölcsi, tisztasági fölény gyors eltüntetésére. Ravasz Ábel a vasárnapi politikai vitaműsorban már be is mutatta, mint ahogy a Bumm.sk kézbe is vette a kettős beszéd, politikai félrevezetés, hazug állítások menedzselését, aminek még egyes elvakult MKP-hívők is felültek.

Nehéz időszak vár az MKP-ra.

Aprópó, tudja valaki, hogy Csáky Pál és Berényi József merre sunnyognak?

Király Zsolt

További ajánlott írások:

Az MKP – Most-Híd pártpaktum után: két tábor kezd kialakulni a felvidéki magyar politikai térben

Orosz Örs a Bugár-Menyhárt-féle összeborulásról: Nem a közösségünk jövőjét szolgálja


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »