Az MKP politikusai Basternák Lászlóra emlékeztek

6 éve, hogy meggyilkolták az MKP komáromi járási elnökét és Ógyalla egykori polgármesterét és főellenőrét. A tragédia évfordulója alkalmából az MKP politikusai Ógyallán tartottak megemlékezést.

 

A gyilkosság előtt, március 3-án már megkíséreltek ellene egy merényletet a háza előtt, amikor rálőttek, miközben kutyasétáltatásból tért haza. Az 53 éves, nős, kétgyermekes politikus ellen 2010. július 9-én követték el a végzetes merényletet, amikor a kutyasétáltatásból hazaérkező Basternák László és felesége mellett megállt egy autó, a tettes elővette lőfegyverét, majd végzett vele.

 

forrás: Facebook

A közvélemény megdöbbenéssel fogadta a gyilkosságot, Basternák ugyan keményen támadta politikai ellenfeleit, önkormányzati ellenőrként pedig több szerinte gyanús ügyben indított vizsgálatot, de a tragédia szinte mindenkit megrázott.

 

Nem sokkal később elfogták  a gyilkost, K.Istvánt, egy őrző-védő szolgálat alkalmazottját, az ügyben pedig nyomozás indult. A tettest végül huszonöt év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bazini (Pezinok) Specializált Büntetőbíróság, azonban az ügy a mai napig nem lett rendesen kivizsgálva, a gyilkosság valódi indítékára nem derült fény.

 

forrás: Facebook

 

Az ógyallaiak jó embernek tartották Basternákot, többen is határozott emberként jellemezték, aki néha keményfejű is volt. A város polgármestere jelenleg Basternák Ildikó, az elhunyt egykori felesége.

 

forrás: ujszo.com/felvidek.ma
képek: Samu István Facebook oldala


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »