Az MKP nem zárkózik el attól, hogy a Híddal közös választási pártban induljon

Az MKP nem zárkózik el attól, hogy a Híddal közös választási pártban induljon

A Magyar Közösség Pártja (MKP) sajtónyilatkozatban reagált a Híd elnökének, Bugár Bélának a felvetésére, miszerint a két politikai szubjektum egy választási pártban, közösen is indulhat a jövő februárban esedékes parlamenti választáson.

Az MKP a közleményében azt írja, továbbra is a korrekt és kiegyensúlyozott partneri viszony megteremtésében érdekelt, legyen az két, vagy többpólusú. „Az MKP számára egyértelmű és elsődleges cél a magyar egység megteremtése” – fogalmaz a közlemény.

Hírdetés

A párt nyilatkozata emlékeztet arra, hogy a nyáron ők javasolták egy választási párt létrehozását. Ezt a megoldást azonban a Híd és az MKP közös tárgyalásain elvetették. „Most viszont úgy tűnik, hogy a Híd párt átértékelte korábbi álláspontját, és hajlandó a választási párt létrehozásáról tárgyalni” – fogalmaz az MKP mai nyilatkozata.

Bugár a Tablet.tv politikai vitaműsorában arról beszélt a Híd ugyan nem indul koalícióban az MKP-val a parlamenti választáson, de még nincs teljesen elvetve az a gondolat sem, hogy együtt indul a két párt, például választási párt létrehozásával, mint annak idején az SDK.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »