Az MKP a Magyar Fórummal tárgyal az együttműködésről

A Magyar Közösség Pártja és a Magyar Fórum tárgyalásokat folytat az együttműködésről. Kedden abban egyeztek meg, hogy kizárják az együttműködést a Smerrel, a Szlovák Nemzeti Párttal és A Mi Szlovákiánk Néppárttal. Erről Simon Zsolt, az MF elnöke tájékoztatta a TASR hírügynökséget.

A két párt képviselői abban is egyetértettek, hogy a szlovákiai magyar közösség nem maradhat parlamenti képviselet nélkül.

Az MF elnöke a tárgyalás légkörét nyitottnak és őszintének nevezte. „A tárgyalófelek kinyilvánították: hajlandóak együttműködni annak érdekében, hogy a magyar nemzetiségű és a magyar érzelmű választóknak legyen parlamenti képviseletük a 2020-as választások után” – tette hozzá Simon.

Hírdetés

Az MKP részéről Menyhárt József pártelnök és Farkas Iván alelnök volt jelen a találkozón. A Magyar Fórumot a Simon Zsolt elnök, valamint a két alelnök, Alžbeta Janitsová és Gál Zsolt képviselték.

Bugár Béla pártelnök korábban elmondta: a Szlovákiai Roma Kezdeményezéssel és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetséggel (MKDSZ) már tárgyaltak az együttműködés lehetőségeiről.

(TASR)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »