Az ĽSNS szerint a többi ellenzéki párt valójában nem is akar előrehozott választásokat

Az ĽSNS tagjai felszólították az ellenzék többi tagját, közösen próbálják meg megakadályozni a parlament októberi ülését. Ezt egy pénteki sajtótájékoztatón mondta Martin Beluský (ĽSNS) parlamenti képviselő.

Nehezményezte, hogy az ellenzék támogatja a koalíció javaslatait, és azt gondolja, nem akarnak előrehozott választást. Beluský azt mondta, az ĽSNS képviselői támogatni fogják azokat a törvényeket, amelyeket jónak ítélnek, de amelyekkel nem értenek egyet, azokat nem. Ezt azzal magyarázta, hogy a többi ellenzéki párt nem blokkolja a koalíció működését.

Bírálta a Smer-SD-t, amiért jóváhagyta az ülés napirendjét, és azt mondta, nem fogadja el azt az érvelést, amely szerint ezt azért tették, hogy az alkotmány módosításáról tárgyalhassanak, azzal a céllal, hogy lerövidítsék a választási időszakot.

Hírdetés

Beluský kijelentette, a többi ellenzéki képviselő nem tesz meg mindent azért, hogy megállítsa a kormányt, hiszen megszavazzák a koalíció javaslatait. Úgy gondolja, valójában nem is akarnak előrehozott választást, hogy ne kelljen válság idején kormányozniuk.

„Továbbra is arra szólítjuk fel a többi ellenzéki pártot, hogy próbálják megakadályozni az októberi ülést, vagy blokkolni a további koalíciós javaslatokat” – zárta a képviselő.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »