Az ĽSNS együttműködik négy parlamenten kívüli párttal

Az ĽSNS, a Národná koalícia, a KDŽP Aliancia za Slovensko, a Priama Demokracia és a Doma dobre politikai formációk képviselői aláírtak egy memorandumot a nemzeti és keresztény pártok választások előtti együttműködéséről. Marian Kotleba, az ĽSNS elnöke erről a szerdai sajtótájékoztatóján számolt be Rózsahegyen.

„A memorandum komoly elkötelezettséget jelent számunkra. Arra kötelez minket, hogy óvjuk meg Szlovákiát a jövő generációi számára, és ennek érdekében tegyünk meg mindent, amit az erőnk, a képességeink és a lehetőségeink engednek” – mondta Kotleba.

Hírdetés

A memorandum 15 pontot tartalmaz. Ezek között Kotleba az állami szuverenitás megújítását, az élelmiszeripari és energetikai önellátást, a regisztrált partnerség elutasítását, illetve a házasságnak mint férfi és nő kapcsolatának védelmét említette.

Kotleba reagált Štefan Harabin felhívására is. Az utóbbi által javasolt találkozón mind az öt párt küldötte részt fog venni. „A mai naptól kezdve már nemcsak az ĽSNS-t, hanem négy másik nemzeti és keresztény pártot is képviselek. Ennek az öt pártnak a nevében kijelenthetem, hogy elfogadjuk a meghívást. A küldöttségünk elviszi neki a memorandumot, hogy áttanulmányozhassa azt, majd józan megfontolást követően csatlakozhasson hozzá, ha fontos neki Szlovákia” – hangsúlyozta Kotleba. Hozzátette még, hogy legkésőbb vasárnap (november 17.) estig lehet csatlakozni a memorandumhoz.

Kotleba a múlt hónapban felajánlotta Štefan Harabinnak, a Vlasť parlamenten kívüli párt vezetőjének, hogy induljanak közösen a jövő évi választásokon. Harabin vasárnap (november 10.) találkozóra hívta Kotlebát, amelyre csütörtökön (november 14.) kerül sor a Vlasť székházában. A parlamenti választásokat 2020. február 29-én tartják.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »