Az ĽSNS bírálja az ellenzéki pártokat, az októberi ülés blokkolására szólít fel

Az ĽSNS bírálja az ellenzéki pártokat, az októberi ülés blokkolására szólít fel

Az ĽSNS tagjai felszólították az ellenzék többi tagját, közösen próbálják meg megakadályozni a parlament októberi ülését. Ezt egy pénteki sajtótájékoztatón mondta Martin Beluský (ĽSNS) parlamenti képviselő. Kritizálta, hogy az ellenzék támogatja a koalíció javaslatait, és azt gondolja, nem akarnak előrehozott választást.

Beluský azt mondta, az ĽSNS képviselői támogatni fogják azokat a törvényeket, amelyeket jónak ítélnek, de amelyekkel nem értenek egyet, azokat nem. Ezt azzal magyarázta, hogy a többi ellenzéki párt nem blokkolja a koalíció működését. Az, hogy sikerült megnyitni a jelenlegi ülést, Beluský szerint azt jelenti, nem tudtak élni a lehetőséggel, hogy három hónapra blokkolják a parlament működését. Pedig ilyen esetben az alkotmány értelmében az államfő feloszlathatná a parlamentet. Bírálta a Smert, amiért jóváhagyta az ülés napirendjét, és azt mondta, nem fogadja el azt az érvelést, amely szerint ezt azért tették, hogy az alkotmány módosításáról tárgyalhassanak, azzal a céllal, hogy lerövidítsék a választási időszakot.

Hírdetés

Beluský kijelentette, a többi ellenzéki képviselő nem tesz meg mindent azért, hogy megállítsa a kormányt, hiszen megszavazzák a koalíció javaslatait. Úgy gondolja, valójában nem is akarnak előrehozott választást, hogy ne kelljen válság idején kormányozniuk. „Továbbra is arra szólítjuk fel a többi ellenzéki pártot, hogy próbálják megakadályozni az októberi ülést, vagy blokkolni a további koalíciós javaslatokat” – zárta a képviselő.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »