Az LMP törvényjavaslattal változtatna a nyugdíjprémium számítási gyakorlatán

Az LMP törvényjavaslattal változtatna a nyugdíjprémium számítási gyakorlatán

Schmuck Erzsébet elmondta: javaslatuk lényege, hogy azok is kapják meg a nyugdíjprémium teljes összegét, már novemberben is, akiknek 80 000 forint alatti a nyugdíjuk.

Jelenleg a 80 000 forint alatti nyugdíjjal rendelkezők számára arányosan csökken a nyugdíjprémium összege – mutatott rá az ellenzéki politikus, elfogadhatatlannak nevezve, hogy 50 000 forintos nyugdíj után 11 250, a nyugdíjminimum esetén pedig csak alig több mint 6000 forint jár nyugdíjprémiumként. Sérelmezte azt is, hogy a nyugdíjasok csak akkor kapnak nyugdíjprémiumot, ha a magyar gazdasági növekedés eléri a 3,5 százalékot.

Hírdetés

Schmuck Erzsébet tájékoztatása szerint egy éve a 85 ezer forintnál alacsonyabb nyugdíjat kapók száma meghaladta a 714 ezret, és ha az elmúlt egy évben nőttek is a nyugdíjak, az idén – számításai szerint – több mint félmillióan nem kapják meg a nyugdíjprémium teljes, 18 ezer forintos összegét.

(Kiemelt képünk illusztráció: Erzsébet-utalványt kézbesít egy postás egy XIII. kerületi nyugdíjas lakosnak Budapesten 2017. december 7-én.Fotó: Mohai Balázs / MTI)

A frakcióvezető-helyettes a párttársa, Demeter Márta ellen kezdeményezett nemzetbiztonsági felülvizsgálati eljárással kapcsolatban, kérdésre válaszolva, emlékeztetett: a képviselő a közelmúltban esett át nemzetbiztonsági vizsgálaton, ahol semmilyen problémát nem találtak. “Azt gondoljuk, hogy ez a helyzet nem változott” – mondta, kiemelve, hogy a képviselőknek joguk van kérdéseket feltenni, joguk van ellenőrizni a kormányt, mindazonáltal várják a vizsgálat eredményét – írja az MTI.
    


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »