Az LB-Knauf megint csak Debrecent választotta

Az LB-Knauf megint csak Debrecent választotta

Tavasszal újra megnyitja 2014-ben bezárt debreceni üzemét az építőipari Lasselsberger-Knauf Kft. – közölte a társaság. Az újranyitott üzemben 23 ember kap munkát.

A debreceni gyár újbóli megnyitását – amellyel 23 új munkahelyet hoznak létre az év folyamán – elsősorban az építőanyagok iránti belső és külső kereslet jelentős emelkedése indokolja a Lasselsberger-Knauf (LB-Knauf) közleménye szerint.

A debreceni gyárral együtt az LB-Knauf magyarországi termelőegységeinek száma négyre emelkedik.

Az LB-Knauf Kft. tavaly kétszámjegyű árbevétel-növekedést ért el. A veszprémi székhelyű cég belföldi árbevétele 27,5 százalékkal, 9 milliárd forint közelébe nőtt.

A horvátországi és romániai leányvállalatokkal is rendelkező társaság konszolidált eredménye szintén a várakozásokon felül alakult, amiben nagy szerepet játszott, hogy Horvátországban 60, Romániában pedig közel 10 százalékkal nőtt az értékesítés.

Hírdetés

A közlemény szerint a cég vezetői a következő években további emelkedésre számítanak az építőanyagok iránti keresletben, amihez az állami beruházások mellett a lakosság és a gazdasági szereplők fokozódó építkezési aktivitása is hozzájárul.

A 2018-as üzleti tervben ebből kiindulva több mint 10 milliárd forintos árbevétellel számolnak. A növekvő igények kielégítésére azonban a rendelkezésre álló kapacitások nem elegendőek, ezért szükségessé vált, hogy a jelenleg működő gyárak – Bugyi, Veszprém, Balatonfűzfő – mellé egy további termelő egységet is üzembe állítsanak.

A cég vezetői megjegyezték, hogy

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a kft. 2016-os nettó árbevétele a belföldi értékesítésből 5,8 milliárd forint, az exportból 1,5 milliárd forint volt. Az üzemi tevékenység eredménye 363 millió forintot, az adózott eredmény 252 millió forintot tett ki. 2016-ban 134 munkavállalót foglalkoztatott a kft.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »