Az izraeliek jelentős része a gyilkos katona mellé állt

Csütörtökön egy izraeli katona közelharcba keveredett egy ellenőrző pontnál a késsel rátámadó palesztinokkal, akik könnyebb sérülést okoztak neki. Ekkor az őrhelyen álló más katonák lelőtték a merénylőket. Az izraeli hatóságok később letartóztatták azt a katonát, aki a jelek szerint a már földön fekvő és ártalmatlanná tett egyik merénylőt agyonlőtte, miután a palesztin közösségi médiában nyilvánosságra hoztak egy ezt dokumentáló videofelvételt.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Naftali Bennet oktatási miniszter kijelentette, hogy a védelmi tárca csütörtök óta támadja a gyilkossággal megvádolt katonát. Szerinte a katona elleni bírálat súlyos tett, és esetében nincsen szó gyilkosságról. Bennettel az élen azzal vádolták a hadsereget, hogy nem nyújt támaszt a nehéz körülmények között harcoló katonáknak.
A hét végén heves társadalmi viták folytak az ügyről a közösségi médiában, ahol az izraeliek jelentős része a lövéseket leadó katona mellé állt.

A kiszivárogtatások szerint a gyilkossággal vádolt katona tette elkövetése előtt egyik társának kétszer is azt mondta, hogy meg kell ölni a katonatársukra késsel támadó merénylőt.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »