Az izraeli katona a már fekvő palesztint lőtte agyon

Izraeli katonák agyonlőttek két palesztin merénylőt, aki késsel támadt egy határőr katonára csütörtök reggel az izraeliek által megszállt Ciszjordániában, Hebronban – jelentette a jeruzsálemi közszolgálati rádió. Ez szinte mindennapos hír lenne a zsidók palesztingyilkolására, csakhogy a közösségi médiában megjelent, hogy a zsidó katona a földön fekvő és ártalmatlanná tett palesztint lőtte agyon.

Magyar Menedék - Sitchin

A katona közelharcba keveredett egy ellenőrző pontnál a késekkel rátámadó palesztinokkal, akik közepesen súlyosan megsebesítették. Ekkor az őrhelyen álló más katonák lelőtték a merénylőket.

Az izraeli hatóságok később letartóztatták azt a katonát, aki a jelek szerint a már földön fekvő és ártalmatlanná tett egyik merénylőt agyonlőtte, miután a palesztin közösségi médiában nyilvánosságra hoztak egy ezt dokumentáló videófelvételt.

Az incidens a ciszjordániai Hebronban, a – zsidók és muzulmánok által egyaránt szent helyként tisztelt – pátriárkák sírja közelében létrehozott zsidó telepes negyed bejáratánál történt. A sebesült katonát kórházba vitték.

Izraelben és a palesztin területeken tavaly október óta szinte mindennapossá váltak az izraeliek elleni késeléses, gázolásos és lőfegyveres merényletek, amelyben szinte minden alkalommal lelőtték a katonákat könnyebben megsebesítő izraelieket. A palesztin vezetők és a palesztin média azt állítja, hogy a majdnem öt évtizedes megszállás miatt érzett elkeseredettség gerjeszti az erőszakhullámot.

Hunhír.info – MTI nyomán


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »