Az izraeli belbiztonsági szolgálat is részt vesz a zavargások felszámolásában

Az izraeli belbiztonsági szolgálat is részt vesz a zavargások felszámolásában

A Sin Bet belbiztonsági szolgálat is részt vesz az Izraeli utcákon az utóbbi napokban elharapódzott etnikai zavargások felszámolásában – jelentette a kormányközeli Izrael Ma (Jiszrael Hajom) című újság hírportálja pénteken.

Shabak » Izraelinfo

A Sin Bet jelvénye

Az arabok és zsidók egymás ellen elkövetett erőszakos atrocitásainak megszüntetése érdekében bevetik a Sin Betet is a súlyos zavargások után, mert ezeket a cselekményeket minden szempontból terrortevékenységnek tekintik.

Hírdetés

www.israelhayom.com
   

“Nem engedjük, hogy erőszakos törvénysértők terrorral uralják Izrael utcáit, sem arabok, sem zsidók”- közölte a szokatlan lépést Nadav Argaman, a Sin Bet vezetője pénteken. “Az izraeli rendőrséggel teljes együttműködésben a Sin Bet beveti minden információgyűjtő és terrorellenes eszközét bárki ellen, aki izraeli állampolgárokat – akár zsidókat, akár arabokat – bántalmazni próbál, mindaddig, amíg visszatér a nyugalom az országban az utcákra” – tette hozzá.
   
“A Sin Bet ezeket az eseményeket minden szempontból terrorista cselekménynek tekinti. Ennek megfelelően alkalmazni fogja hírszerző eszközeit, hogy mindent megtudjon a támadások és összecsapások céljáról és az azokban érintettek kilétéről, valamint meghiúsítsa az incidenseket, hogy felkutassa, letartóztassa és kihallgassa az esetleges elkövetőket, majd büntetőeljárás alá vonja őket” – közölte Nadav Argaman.

Residents of mixed cities: It will take years to rebuild trust

Arab nő megy el kiégett kocsi mellett Lod településen – Izrael Ma/Jonathan Shaul
   
Az elmúlt napokban Izrael-szerte, de elsősorban a vegyesen, zsidók és arabok lakta városokban lincselésszerű etnikai támadások történtek zsidók és arabok ellen, erőszakos, olykor fegyveres csoportok a másik nemzetiség tagjaira vadásztak, kődobáló, petárdákat és Molotov-koktélokat hajigáló tüntetéseket szerveztek, kárt okoztak a másik csoport tagjainak vagyontárgyaiban, és többfelé a rendőrséggel is összetűztek.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »