Az Izrael-csicska brazil elnök fiának ajánlotta fel a washingtoni nagyköveti posztot

Az Izrael-csicska brazil elnök fiának ajánlotta fel a washingtoni nagyköveti posztot

Jair Bolsonaro brazil elnök közölte csütörtökön: szövetségi parlamenti képviselő fiának ajánlotta fel, hogy az ország washingtoni nagykövete legyen az áprilisban nyugdíjba vonult nagykövet utódjaként.

A 35 éves fiú, Eduardo Bolsonaro újságíróknak nyilatkozva azt mondta erre: elfogadja az ajánlatot, és kész lemondani képviselői mandátumáról, ha apja valóban őt jelöli nagykövetnek a vele és Ernesto Araujo külügyminiszterrel való konzultációja után.

A jelölést előbb a szenátus külügyi bizottságának, majd a plénumának kell jóváhagynia.

Hírdetés

Jair Bolsonaro elnök több családtagját is kinevezte hivatalos tanácsadójának. Legidősebb fia, Flavio szenátor és apjának szociális ügyekben ad tanácsot, Carlos nevű fia pedig Rio de Janeiró-i önkormányzati képviselő és apja kommunikációját szervezi a közösségi médiában. Utóbbi botrányt okozott azzal, hogy támadta a kormány több tagját.

Eduardo a képviselőház külügyi bizottságának elnöke, és a külügyek terén ad tanácsot apjának. Miután Jair Bolsonarót tavaly októberben megválasztották elnöknek, Eduardo volt az egyik első brazil tisztségviselő, aki Washingtonba látogatott, és találkozott Trump vejével, tanácsadójával, az ortodox zsidó Jared Kushnerrel.

Steve Bannon, aki szintén Trump tanácsadója volt, amíg az elnök tavaly meg nem vált tőle, Eduardo Bolsonarót nevezte ki "jobboldali nacionalistának" címkézett mozgalmában a latin-amerikai részleg vezetőjének.

Amikor Trump márciusban találkozott Jair Bolsonaróval a washingtoni Fehér Házban, Eduardo Bolsonaro is ott volt – sok dicséretet kapott az amerikai elnöktől –, a brazil külügyminiszter és Brazília washingtoni nagykövete azonban nem volt jelen – jegyezte meg a Reuters és az AFP hírügynökség.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »