Az Iszlám Állam vállalta magára a bagdadi merényleteket (videó)

Az Iszlám Állam vállalta magára a bagdadi merényleteket (videó)

Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta magára a több mint 32 halálos áldozatot követelő bagdadi öngyilkos merényleteket.

A terroisták a Twitter oldalukon közölték, hogy a szervezet két tagja robbantotta fel magát Bagdad belvárosában a Tayaran téren. Az iraki egészségügyi hatóságok szerint a 32 halálos áldozatok kívül 110 sebesültje is van a terror cselekménynek.

A támadás miatt Mustafa Al-Kazemi iraki miniszterelnök rendkívüli gyűlést hívott össze, melyen az iraki biztonsági szervek parancsnokát vettek részt. Az értekezleten az iraki rendőrség és hadsereg vezetőin kívül megjelentek a terrorizmus ellen hatékonyan küzdő iraki népi mozgósítású erők (Hashd Al-Shaabi) vezetői is.

Hírdetés

A merénylet után az amerikai külügyminisztérium is reagált az eseményre, melyet nyilatkozatában ,,tömeggyilkosságnak,, nevezett és kijelentette, hogy a terrorizmus még mindig veszélyezteti az iraki polgárok életét. Ez azonban nem lenne így ha az Egyesült Államok kormánya 2014-ben nem hozza létre az Irakot lerohanó Iszlám Állam nevű terror szervezetet.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Arabiya)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »