Az Iszlám Állam terrorral fenyegeti az USA-t Jeruzsálem miatt

Az Iszlám Állam terrorral fenyegeti az USA-t Jeruzsálem miatt

Az Iszlám Állam terrorral fenyegeti az USA-t Jeruzsálem miatt 2017. december 14., csütörtök – 13:49 MTI2017. 12. 14., cs – 13:49 Külföld Friss ikon Off Törzs

A terrorista szervezet támadásokkal fenyegette meg az Egyesült Államokat amiatt, hogy Donald Trump Jeruzsálemet ismerte el Izrael fővárosának. Az üzenetet a Telegram üzenetküldő szolgáltatás egyik profilján hozták nyilvánosságra. Utalás van benne New York Manhattan kerületére, szerepeltek képek a Times Square-ről, valamint látható volt egy robbanóöv és egy gyújtószerkezet.
 

Várjatok csak! Az utolsó órátokig több akciónk lesz saját földeteken, visszaüt rátok a háború, amellyel Irakot, Jement, Líbiát, Szíriát és Afganisztán sújtottátok. Ez a válasz, hogy az a kutya Trump elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának. Felrobbantjuk a fővárosotokat – olvasható az üzenetben.

Az amerikai elnök múlt szerdán jelentette be, hogy néhány éven belül Tel-Avivból Jeruzsálembe költözteti át az amerikai nagykövetséget. Döntése komoly felháborodást és tiltakozásokat váltott ki a muszlim országokban.

Hírdetés

Hétfőn robbanás volt New York Manhattan városrészében egy buszpályaudvarnál. A sikertelen csőbombás merényletben négy járókelő könnyebben megsebesült. A támadás súlyosabban megsebesült elkövetője, a bangladesi származású Akayed Ullah ellen vádat emeltek a hatóságok terrorcselekmény támogatásáért és jogtalan fegyvertartásért. A vádirat szerint Ullah az Iszlám Állammal szimpatizáló tartalmakat követett az interneten, s tanulmányozott egy pokolgépek elkészítését leíró videót is.

Bevezető

Az Iszlám Állam fenyegető üzenetet töltött fel az internetre: a célpont New York.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, “script”, “facebook-jssdk”)); Rovatoldalon kiemelt Kiemelt


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »