Az Iszlám Állam terroristaközpontot működtet Milánó mellett

Erről értesítette a líbiai terrorelhárító szolgálat az olasz hatóságokat .

A líbiai tengerparton a kormánycsapatoknak nemrégiben sikerült elfoglalniuk az Iszlám Állam helyi szervezetének fő parancsnokságát. Az ott talált dokumentumok arra mutatnak, hogy az Iszlám Állam szisztematikusan küld dzsihádharcosokat Európába. Olaszország a behatolás fő célpontja, hiszen oda érkeznek a menekültek hajói.

Itáliában az Iszlám Állam központja valahol Milánó mellett működik. Vezetője egy 47 éves tunéziai férfi. Abou Nasszim igen tapasztalt dzsihádharcos: részt vett fegyveres akciókban Afganisztánban és Szíriában is. Ami igazán veszélyessé teszi az Iszlám Állam e parancsnoki központját, az az, hogy “magányos farkasokat” toboroznak öngyilkos merényletek végrehajtására. Ilyen magányos farkas hajtotta végre a terrorakciót Nizzában, ahol 85 ember halt meg, amikor a jégkrémszállító kamion belerohant a tömegbe július 14-én.

A bejelentés után az olasz hatóságok emelték a terrorkészültség fokozatát. Itáliát mindezidáig megkímélték a dzsihádharcosok. Az Iszlám Állam hátországának tekinti Olaszországot, ahonnan terrorakciókat szervezhet Belgium, Franciaország vagy Németország ellen. Azt viszont senki sem tudja, hogy mikor kerül sor az Európai Unió egy másik tagállamára – hangsúlyozza az olasz sajtó annak kapcsán, hogy kiderült: az Iszlám állam parancsnoki központot működtet Milánó mellett.

Rovatok: KülföldTelepülés: OlaszországCímkék: külföld, Olaszország, Milano, Iszlám Állam, terroristaközpont, dzsihádista terrorszervezetForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »